19 septembrie 2024
SportAtletism, Cupa Bistritei / O semnatura pentru un sezon

Atletism, Cupa Bistritei / O semnatura pentru un sezon

Editia a XXI-a a traditionalei competitii indoor bacauane nu s-a remarcat prin rezultate de exceptie. Au fost, totusi, unii timpi care au depasit asteptarile antrenorilor, dat fiind nivelul scazut de pregatire al elevilor lor. Juniorii au fost cei mai castigati, pentru ca si-au putut masura fortele cu cele ale unor sportivi consacracti – excelente barometre pentru aspirantii la podiumurile nationale. Strategiile unor semifondisti sau fondisti precum Ioan Zaizan si Cristian Vorovenci pot fi obiect de studiu pentru ceilalti sportivi si antrenorii lor. Ei s-au format la scoala regretatului prof. Dorin Melinte, iar urmasa acestuia, Cristina Soflau, nu le-a coborat stacheta performantelor. Stiinta Bacau s-a putut mandri, pe drept cuvant, cu rezultatele celor doi atleti. Din pacate, ei nu vor mai putea fi exemple pentru participantii la concursul de saptamana aceasta, pentru ca vor participa la Campionatele Nationale Universitare (21-22 ianuarie, Bucuresti).

Un exemplu de pe pista venit de “sus&#8221, de la nivelul a doi sportivi cu firma, dar si conditiile oferite de organizatorii de la Directia Judeteana de Sport Bacau, vor fi elementele care vor atrage participari numeroase la Sala de Atletism, in lunile ianuarie, februarie si martie. Mai cu seama ca Bacaul va gazdui Campionatele Nationale de Juniori II (finala), la mijlocul lunii martie. Asa cum a demonstrat experienta anilor anteriori, juniorii mijlocii din toata tara nu vor pierde nici un prilej de a concura la Bacau, pentru a se familiariza cu sala si cu pista ovala, singura din Romania care masoara distanta standard de 200 m (pista din Bucuresti are doar 180 m). Mai mult, se pare ca vor fi si unii atleti care vor efectua cantonamente mai lungi de pregatire la Sala de Atletism, iar DJS Bacau le pune la dispozitie si spatii de cazare relativ ieftine (25 sau 50 – cat de curand, in propriul micro-hotel).



Experienta Cupei Bistritei a fost benefica si sub acest aspect. Cluburile din alte parti stiu acum ca au conditii bune la Bacau. Cand se vor imparti competitiile in 2007, se va tine cont de acest aspect, iar multe cluburi vor face, probabil, presiuni asupra FR Atletism, pentru ca Bacaul sa gazduiasca mai multe finale sau concursuri zonale si interzonale.

Ar mai fi de dorit ca, totusi, mai multi dintre atletii de frunte ai orasului nostru sa concureze la Sala de Atletism. In prezent, acest lucru nu este posibil, deoarece, de pilda, campionii nationali al sutei de metri, Angela Morosanu si Catalin Campeanu, se afla in cantonament de pregatire cu lotul national la Praga, pentru pregatirea Campionatului Mondial indoor.Scris de Peter KELMANN



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img