Un elev de Scoala „Alexandru cel Bun” s-a calificat la doua olimpiade nationale, la astro-fizica si astronomie, respectiv la lingvistica. Ce este cel mai interesant este faptul ca acest copil, face totul din placere si nu face niciun efort pentru a ajunge la aceste rezultate. Teodor Ionut Grosu (Teo, asa cum ii spun apropiatii) este elev in clasa a VI-a si este atras in general de toate materiile, dar, lingvistica si astro-fizica sunt preferatele lui pentru ca, spune el, ii dezvolta logica si ii permit sa descopere lucruri noi.
„Pentru astro-fizica am invatat singur, iar lingvistica, pentru etapa judeteana, m-a pregatit doamna diriginta care imi este si profesoara de româna, iar acum, dupa ce am aflat ca m-am calificat la etapa nationala, am vorbit cu un profesor cu care ma pregatesc odata pe saptamâna sau când am timp”, a povestit Teo. Si pentru ca tot veni vorba de timp, Teo ne-a spus ca isi face timp si pentru sport (practica handbal), si pentru teatru si se mai pregateste si la limbi straine.
„As vrea sa merg mai departe pe astro-fizica, lingvistica am facut-o din placere”, a mai spus elevul. De altfel, Teo a participat la olimpiada si la matematica si la româna, dar s-a calificat doar la astro-fizica si lingvistica. „Pâna sa am contact cu astro-fizica, mi-au placut matematica si lingvistica, insa aceste discipline au fost drumul meu spre astro-fizica”, a completat Teodor Grosu. Astro-fizica este o materie care nu se preda, este o pasiune a elevilor.
Olimpiada de astronomie si astro-fizica are doua categorii: juniori (elevi pâna in 15 ani) si seniori (peste 15 ani). Intrebat de ce drum ar vrea sa urmeze in viata, desi ar parea prematura intrebarea, Teo a fost foarte ferm: „Stiu deja. Astro-fizica, fizica, matematica. Undeva in zona asta. Pentru liceu, daca va fi in Bacau, va fi in zona profilului mate-info, desi ma gândesc la varianta unui liceu britanic, cel mai probabil la Iasi pentru ca e mai aproape. Iar facultatea as dori sa o fac in Anglia, la Oxford sau Cambrige.”
Teodor Ionut Grosu este pregatit la Scoala „Alexandru cel Bun” de catre prof. Camelia Stamate la astro-fizica, prof. Madalina Alexoae la lingvistica si de prof. Eugenia Iancu la matematica.