Se spune ca o sala de concerte aduna in peretii sai amintirile evenimentelor muzicale deosebite pe care le gazduieste. In acest sfârsit de saptamâna, Sala „Ateneu” a Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacau a adaugat la arhiva sa sonora un nou nume.
Pe lânga sunetul distinct al viorilor Stradivarius si Guarneri, ori al clapelor de pian alintate in recitaluri sublime, in zidurile salii de concerte bacauane s-a intiparit „sound”-ul inconfundabil al chitarelor lui AG Weinberger. In timp ce afara se cernea subtire ninsoarea mieilor, sâmbata-seara, in Ateneul bacauan, cunoscutul bluesman incalzea sufletele spectatorilor.
Ambasador al acestui stil muzical aparte – blues – care a dat nume sonore precum Muddy Waters, BB King sau Eric Clapton, AG Weinberger si-a purtat audienta, pe strune de chitara ori cu glasul sau, intr-un timp al demersurilor sonore pentru o lume mai buna, un discurs civic numit inspirat „Gringo de România”. „Concertul in sine este o invitatie la o calatorie peste arcul timpului” a subliniat muzicianul intr-una din pauze. Piese precum „Blackbird”(The Beatles), „Soulshine” (Warren Haynes), „Such a Night”(Dr. John) sau „Hey Joe” au fost presarate cu amintiri din tinerete, in care Bacaul era si el prezent, cu al sau festival – „Rockada”. Publicul a raspuns pozitiv demersului sau muzical-narativ intrând in dialog cu artistul.
In final, Bacaul si-a adaugat in memoria sa sonora un eveniment muzical de exceptie sub semnatura lui AG Weinberger. Anul acesta, concertele sale poarta titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA, iar piesele aduse în fata publicului stau sub semnul celor de colectie, rar auzite, o selectie unica de bijuterii muzicale, pe care în România doar AG Weinberger le cânta.
In 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy, pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial, iar in 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, de catre Presedintia României.