25 octombrie 2024
Actualitate Nori negri deasupra bugetului local

Nori negri deasupra bugetului local

Alesii au aprobat ultima rectificare pe 2008

Consilierii locali au aprobat, ieri, ultima rectificare a bugetului municipal pe anul 2008. Sedinta extraordinara a fost organizata la sediul Primariei Bacau si a avut pe ordinea de zi cinci proiecte.



La intalnire au participat 21 de consilieri bacauani. Primul proiect supus dezbaterii alesilor locali a fost cel privind rectificarea de buget, ultima din 2008, in scopul acoperirii unor posibile goluri de casa, ca urmare a decalajor intre veniturile si cheltuielile anului curent. Sumele care ar urma sa acopere aceste goluri provin din fondul de rulment al Consiliului Local, care se pastreaza intr-un cont distinct si este purtator de dobanda. Sumele vor fi utilizate numai daca va aparea acest decalaj intre incasarea taxelor si cheluielile aferente anului 2008. Acoperirea temporara sau definitiva a deficitului bugetar a facut obiectul celui de-al doilea proiect de pe ordinea de zi. Ambele hotarari au fost votate in unanimitate. „Cat e deficitul bugetar si care sunt incasarile? Am inteles ca au scazut in ultimul timp” a intervenit Ioan Chiriac, consilier PD-L. El a vrut sa stie si care va fi suma deblocata din fondul de rulment pentru a acoperi gaurile. „Bugetul e format din venituri proprii, taxe si impozite incasate, si din cote defalcate din impozitele pe salarii si venituri, mai exact 47 la suta din ce se strange”, a explicat Romeo Stavarache. El a prezentat situatia incasarilor la bugetul propriu in intervalul 2004-2008, aratand ca sumele au crescut constant. Primarul a precizat ca „nu se stie, in acest moment, daca va exista sau nu un deficit”, deoarece anul nu s-a incheiat.

Trei proiecte

In sedinta extraordinara de ieri, consilierii au mai avut la mapa inca trei proiecte: aprobarea unui act aditional la contractele de finantari nerambursabile pe 2008, asigurarea resurselor pentru sustinerea costurilor transportului urban, beneficiarii subventiei fiind pensionarii cu venituri mici si alteaa persoane defavorizate. Cel de-al treilea proiect a vizat aprobarea deplasarii unei delegatii bacauane in orasul Mandaue, din Filipine, infratit cu municipiul Bacau, in perioada 25 ianuarie – 10 februarie. PNL, PSD si PD-L au propus cate doi candidati fiecare pentru deplasarea in Mandaue. Consilierii au aprobat cele cinci hotarari, dar s-au aratat ingrijorati de influentele crizei economice mondiale si de perspectiva ca veniturile muncipalitatii sa scada, propunand ca bugetul anului viitor sa fie egal sau mai mare cu doar 10 la suta decat cel din 2008, asta in cea mai optimista varianta.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img