20 octombrie 2024
ActualitateNesimtire electorala marca PNL

Nesimtire electorala marca PNL

Primiti cu Chiuariul?

Liberalii au apelat din nou la cersitul electoral, metoda care li se potriveste cel mai bine. Usile de la apartamentele bacauanilor au fost din nou molestate cu scrisorelele de amor ale partidului de guvernamant, condus pe la noi de nimeni altul decat marele, unicul si maretul realizator de proiecte europene Romeo Stavarache. In primul rand, usile sunt proprietatea personala a oamenilor. Iar gestul liberalilor de a pune maculatura la usa este un fel de spurcare a dreptului de proprietate, chestie cu atat mai grava cu cat una dintre liniile fundamentale ale liberalismului tine de garantarea proprietatii si de ne-violentarea acesteia prin niciun fel de gest. Numai ca, in incercarea de a-i construi imagine unui anume Chiuariu, pe care unii si-l amintesc in postura de meteoric ministru al justitiei, propulsat pe spinarea Fenechiului de Iasi, Stavarache s-a facut ca uita de netulburarea proprietatii si a trecut la imprastiat maculatura.



Ce vrea primarul?

Liberalilor bacauani li s-a impus sa-l bage-n Parlament pe Tudor Chiuariu. Si cum mai nimeni nu stie de el, pentru ca prezenta-i la Ministrrul Justitiei a fost extrem de pasagera, Stavarache s-a gandit cum sa-l propulseze pe retina bacauanilor. Si cum al metoda n-are, a trecut din nou la scrisorele de amor. Dupa ce-si face singur monumet pentru marile realizari din Bacau, primarul trece la coafarea imaginii lui Chiuariu. Incepand cu un inaltator „a trecut vremea vorbariei goale in Parlament si la televizor”, Stavarache isi pune baza in tanarul consilier de stat Tudor Chiuariu. Bine ca nu-si pune si acidul, dar macar atata chimie stie si primarul, ca sa evite neutralizarea acidului prin reactia cu o baza, din care sa rezulte apa la genunchii administratiei si sare pentru deszapezirile de la iarna. „Bine pregatit, curajos, onest, Tudor preda la universitatea noastra si se implica deja in rezolvarea problemelor comunitatii noastre”, mai trambiteaza alesul Bacaului. Pai nu e universitatea voastra, e universitatea PSD-ului, cu care ati semnat un fel de pact de neagresiune, ca d-aia trec fara scandal toate ineptiile din Consiliul Local. Iar in ceea ce priveste problemele comunitatii, acelea se rezuma la una mare si lata: problema Bacaului este reprezentata de PNL si de matracucile ajunse la putere cu singurul gand de a aranja cat mai frumusel banii publici intru prosperitatea proprie si personala.

Ce a facut Chiuariu???

Stavarache spune ca Tudor Chiuariu l-a ajutat sa impiedice o iarna grea pentru bacauani. „Cu ajutorul sau, am obtinut sprijin guvernamental pentru plata datoriei CET Bacau, si astfel fiecare dintre noi are acum in casa apa calda si caldura.” Pariem ca Stavarache are centrala termica? Si la fel restul liberalilor? Pe langa asta, oare cum a izbutit Chiuariu sa aduca bani la Bacau? Pai sa vedem…a fost numit de Tariceanu consilier de stat pe probleme juridice la Guvern. Banii respectivi au venit prin Ministerul Finantelor si eventual prin cel al administratiei. Daca Chiuariu si-a bagat nasul in treburile celor doua ministere pentru a atrage niste bani la Bacau, inseamna ca a facut ceea ce, el ar trebui sa stie prea bine, se numeste trafic de influenta. Probabil c-a invatat asta la universitatea cu trei rectori pe care a absolvit-o in illo tempore.
Campanie fara baza legala?

Faptul ca Stavarache a trecut la raspandirea de manifeste electorale nu este chiar de cel mai bun simt. Si aceasta din simplul motiv ca nu s-a dat liber la campania pentru alegerile generale. Prefectul Claudiu Serban nu a putut fi contactat pentru a emite o parere in privinta giumbuslucurilor electorale ale primarului, dar poate ca-si va trage pe seama. Subprefectul Gheorghe Hura ne-a confirmat ca, oficial, „campania electorala va incepe dupa definitivarea candidaturilor, pe data de 29.” In ceea ce priveste tragerea la raspundere a celor ce uita ca mai exista si legi, fie ei si fosti ministri ai justitiei, subprefectul ne-a declarat ca „este o problema de competenta Biroului Electoral de Circumscriptie.” Care speram sa se sesizeze, si la fel ar trebui sa faca si baietii de la Autoritatea Electorala Permanenta, ca nu degeaba sunt platiti de la buget. Iar in ceea ce priveste campania, Chiuariu se descurca si singur. Nu in zadar sta nopti intregi la agatat pipite pe internet. Chit ca inca e discutabil cum l-ar alege la Bacau vreo bunaciune din Banat… dar poate se va duce si p-acolo cu elicopterul, asa cum s-a dus la inaugurarea bazinului de la scoala suceveana pe care a ispravit-o cu ani in urma. Scris de Emilian Berceanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img