19 octombrie 2024
ActualitateDisperare liberala

Disperare liberala

Campanie electorala fara rusine si fara lege

Prinsi de frenezia goanei dupa voturi, liberalii au inceput deja sa achizitioneze spatii publicitare pentru a-si prezenta maretele realizari dupa patru ani de mandat. Totul sub fatada palida a unui fel de raport de activitate, pus, bineinteles, in oglinda cu niscai cifre privind guvernarea PSD dintre 2000-2004.



Daca este sa ne luam dupa reclama pe care si-o fac liberalii, intreaga tara ar fi mai ceva decat Canaanul promis lui Moise acum cateva mii de ani in urma. Mai este putin de lucru la aductiunile de lapte si miere, dar in rest ne integram perfect in tiparul tarii fagaduite. A crescut PIB-ul, s-au dublat pensiile, salariile s-au dublat si ele, locurile de munca au inflorit iar rata somajului s-a diminuat simtitor. La asta se adauga investitiile in infrastructura, cercetare, educatie, sanatate si in mediul economic. Daca insa punem frana, vedem ca mai toate treburile acestea, care fac din liberali niste socialisti mai ceva ca PSD-ul, s-au intamplat acum, inainte de alegeri. Este intr-atat de evidenta tentativa de mituire a populatiei, incat marilor liberali ar trebui sa le crape nitelus obrazul de rusine.

Mita electorala

Pensiile se majoreaza din octombrie. Tot acum salta zdravan si salariile din invatamant, la care se adauga marirea plafonului pentru medicamente compensate astfel incat sa nu se mai calce pensionarii in picioare. Pana acum, inainte de alegeri, nu s-au mai luat astfel de masuri populiste, daca nu cumva includem aici investitiile in cei 5 km de autostrada care au largit orizontul european al tarii. Adevarat, s-a investit cat de cat in scoli (dar 60% dintre acestea nu au aviz sanitar), s-au mai pavat niste drumuri si s-a intrat cu mare tam-tam in UE, de unde inca nu reusim sa atragem fondurile structurale asa cum ar trebui. Prin urmare, PNL isi face o campanie relativ ordinara, bazata exclusiv pe alocarea fondurilor bugetare pentru ajutoare sociale si cresteri salariale. In rest, promisiunea a sute de kilometri de autostrada pe an si alte inchipuiri total lipsite de realism. In afara de secatuirea bugetului, care va degenera intr-o criza de proportii in cazul in care o serie dintre privilegiile proaspat votate vor fi suspendate pe motivul insuficientei banilor, liberalii stau prost la capitolul realizari. Cresterea economica are la baza aproape exclusiv comertul, nu si productia, iar daca situatia se va mentine, nici bani prea multi nu vor intra la buget. O situatie sensibila, creata din disperare electorala. Liberalii au intrat in vrie…Scris de Emilian Berceanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img