18 octombrie 2024
ActualitateUn primar PD-L acuza ca e persecutat politic

Un primar PD-L acuza ca e persecutat politic

Razboiul din Odobesti a ajuns la ANFP

Comisia de disciplina a Prefecturii a analizat sanctiunea pe care primarul Ionel Galatanu i-a dat-o secretarului. Primaria Odobesti a facut obiectul mai multor controale, motiv pentru care Galatanu sustine ca e persecutat politic. El a cerut ANFP sa scoata la concurs postul de secretar deoarece „raul trebuie taiat din radacina”.



Comisia de disciplina din cadrul Prefecturii a analizat saptamana aceasta sanctiunea data de Ionel Galatanu, primar in Odobesti, secretarului comunei. aE vorba de o amustrarea care are drept motivatie neindeplinirea de catre secretar a unei decizii a primarului”, arata Gheorghe Hura, subprefect. La sedinta au fost prezenti Valeriu Ojog, secretar, si Dragos Craciun, jurist, care l-a reprezentat pe primar. Ionel Galatanu sustine ca l-a sanctionat pe secretar din cauza ca nu si-a indeplinit sarcinile: „I-am cerut sa faca niste lucrari si nu le-a facut. I-am dat mustrare, prima sanctiune prevazuta de Codul Muncii”. Galatanu sustine ca secretarul are si probleme de relationare. „Nici nu saluta cand intra in Primarie. De fapt, s-au adunat mai multe. I-am dat sa citeasca o adresa, iar el mi-a aruncat-o pe birou. A zis ca scrie ain atentia primaruluia si nu e
treaba lui. Si doamna de la achizitii publice a avut probleme. A vrut sa-si ia cartea de munca, iar el a izbit-o”. Secretarul Valeriu Ojog a refuzat sa faca declaratii, negand faptul ca „mustrarea” a fost analizata in Comisia de disciplina a Prefecturii, ba chiar si faptul ca a participat la aceasta sedinta.

aRaul trebuie taiat
din radacina”

Pentru ca in Primaria Odobesti lucrurile sa se linisteasca, Ionel Galatanu e hotarat sa „taie raul din radacina”. E evident cine e „raul”. Primarul arata ca decizia secretarului inceteaza pe 18 septembrie, fiind incheiata pe un an: 17.09.2007 – 17.09.2008. „M-am adresat Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) si am solicitat sa scoata postul la concurs, atasand decizia, declara Galatanu. Practic, Prefectura nu trebuia sa-l angajeze pe Valeriu Ojog, deoarece nu are facultatea de drept. El e inginer agronom. Explicatia a fost ca nu s-a prezentat niciun candidat cu studii juridice. Asteptam raspunsul ANFP”. Primarul spera ca macar motivele pentru care a dat mustrarea vor fi analizate „cu obiectivitate”. „Comisia de disciplina a audiat partile si urmeaza sa scrie concluziile, declara Gheorghe Hura. Deocamdata, nu s-a luat nicio decizie”.

E gospodar,
nu acheie de biserica”

Ionel Galatanu a fost reclamat si de casier, care a fost concediat in 2007, motiv pentru care activitatea Primariei Odobesti a facut obiectul controalelor CJ Bacau si Prefecturii. CJ a verificat achizitiile publice, gestionarea resurselor umane si eliberarea autorizatiilor de constructie. La achizitii publice s-au gasit doar „ciudatenii”, in sensul ca un contract cu firma care a reparat scoala avea aceeasi data cu factura emisa de primarie, prin care se achita 50 la suta din lucrare. S-au mai gasit demiteri si angajari nelegale, constructii fara autorizatie sau in curs de autorizare. „Am inaintat raportul Prefecturii, de la care asteptam o reactie”, declara Dragos Benea, presedintele CJ. Prefectura arata, insa, ca actiunile ei preced controlul CJ, ca exista trei dosare in contencios si ca decizia apartine instantei. „Nu era normal sa vad si eu raportul CJ si sa am un raspuns? intreaba primarul. In raport scrie ca sunt 29 de imobile fara autorizatie, iar in procesul verbal sunt 14. Am fost pe teren si am luat bucata cu bucata, pe unele le-am descoperit atunci, ceea ce arata ca sunt de buna-credinta”. Ionel Galatanu, membru PD-L, sustine ca „suta la suta” e persecutat politic, CJ fiind condus de PSD, iar Prefectura de PNL: „Nu spun ca sunt cheie de biserica, mai sunt scapari, niste nimicuri, dar eu imi fac treaba de gospodar al comunei. De asta m-au ales oamenii, pentru ca sunt un bun gospodar”.

Scris de Silvia Patrascanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img