18 octombrie 2024
ActualitateScenarii cotroceniene

Scenarii cotroceniene

Boc, Vadim, Becali, Basescu. Cele mai vehiculate nume in ultimele zile. Cauza? Alianta dintre PD-L, PNG si PRM. Scopul? Neclar si confuz, ca de obicei in politica damboviteana. Oricum ai lua-o, oricat de mult ai analiza, platitorii de taxe si impozite nu au nimic de castigat. De altfel, nici nu se afla pe agenda zilnica a prestatorilor din politica. Si totusi, iesirea la rampa a vedetelor pedeliste este absolut nostima. Ma refer aici la faptul ca au si sarit cu declaratii prin care isi cer scuze de la presedintele Basescu. Asta dupa ce, din 2004, tot incearca sa ne convinga ca prezidentul nu are nicio legatura cu PD-L. Nu dumnealui conduce, ci Emil Boc. Pai nu vad logica. De ce si-ar cere scuze de la Basescu? Pedelistii au aratat inca odata, prin gestul facut, ca lumina partidului vine de la Cotroceni, nicidecum de la Cluj. Ba mai mult, incercarea aceasta de a-i delimita imaginea ocupantul fotoliului cotrocenian de imaginea lui Vadim este demna de filmele cu idioti.
Este clar, Basescu l-a vrut pe Vadim aproape. Vadim a mai vrut inca o tura in fotoliul de vicepresedinte al Senatului. Iar Becali pur si simplu a vrut si el altceva decat sa-l injure zilnic pe Mircea Sandu sau pe mai stiu eu ce personaj grotesc din fotbal. Alianta nu a pus-o la cale Boc, care de altfel, nici macar nu stranuta fara sa ceara voie. In orice caz, o alta imagine amuzanta va transpare pe sticla. Perechea Zavoranu-Udrea. Asta daca nu cumva va interveni in schema si patrioata Mitzura Arghezi. Sa formeze o triula de femei politician numai bune de ales in vreun colegiu electoral.
Pana la alegerile din noiembrie mai sunt doar doua luni. Timp berechet pentru alte impreunari masochiste intre partide. Nimic nu pare imposibil, chiar si o alianta intre cei mai mari dusmani declarati: UDMR si PRM. Nu de alta, dar banii nu au miros rasial, si nici influenta exercitata asupra economicului nu trebuie neaparat sa fie pusa in practica in mod bilingv. Nu mi se pare un scenariu deplasat ca PD-L sa formeze un guvern alaturi de maghiari, penegisti si oamenii lui Vadim. Basescu si-ar vedea visul cu ochii: ar da impresia de europenism, prin includerea UDMR, Vadim ar injura de mama focului la dusmani, iar Becali ar scoate dracii din toata lumea.Scris de Ionut Avram





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img