Proprietarii si administratorii de restaurnate si hoteluri au fost bagati in priza, pâna dupa Anul Nou, de finantisti. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) tocmai a anuntat ca in perioada 31 decembrie – 5 ianuarie inspectorii antifrauda vor controla, in toata tara, localurile care organizează petreceri de revelion. Toate resursele operative și materiale implicate, pâna acum, în verificarea centrelor engros vor fi relocate într-o noua operatiune, denumita „Revelion 2016”.
Nu stiu daca petrecaretii vor vedea picior de inspector pe ringul de dans, sau daca la masa de Revelion vor putea ciocni o cupa de sampanie cu un astfel de personaj, dar cert este ca inspectorii vor calca sistematic localurile de pe lista. Doamne fereste, nu chiar la cumpana dintre ani, dar inainte si dupa eveniment este timp berechet de controale incrucisate.
Pentru ca ANAF spune ca urmareste verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum si încasarile din seara de revelion care nu au fost prinse în aceste pachete. Si mai spune ca actiunea se bazeaza pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. De aceea, conform unui principiu regasit in celebra Strategie ANAF pentru perioada 2013 – 2017, se incepe din etapa de predocumentare, iar pe baza datelor din surse deschise si proprii legate de capacitatea localurilor, de numarul pachetelor oferite la vânzare, de cuantumul aprovizionarilor si de înregistrarea acestora în evidentele contabile, s-a alcatuit deja profilul de risc si esantionul de verificat.
Ehei, pe la câte revelioane cu mult public am fost, si la noi si pe meleaguri mai indepartate, unde chiar am urat „La multi ani!” câte unui amploiat de la Fisc „demilitarizat”, vecin de masa, dar niciodata nu l-am intrebat de taxe si impozite si, mai ales, de controale inopinate. Pentru ca pe vremea aceea nu se punea problema DNA-ului, bau-baul de astazi de speriat contribuabilul.
Acum, pâna una-alta, vai de negustorii care au dosit de Fisc niscaiva incasari de Revelion. Dar si de petrecaretii care s-ar putea sa gaseasca usa inchisa la hotel sau la restaurant, daca lucrurile au mers prea departe.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.