23 octombrie 2024
ActualitateGabriel Berca, candidat din partea PNL la functia de senator: / „O...

Gabriel Berca, candidat din partea PNL la functia de senator: / „O zi decisiva pentru viitorul Romaniei”;

De ce credeti ca este atat de importanta ziua de 30 noiembrie 2008?
Este o zi decisiva pentru viitorul Romaniei pentru ca acum cetateanul roman are ocazia sa-l aleaga in mod direct pe cel care doreste sa-l reprezinte. Pentru prima data dupa 20 de ani de democratie, votam oamenii si nu listele. Optiunea cetateanului va face ca fiecare judet sa aiba o reprezentare mai apropiata de realitate, candidatii desemnati prin vot uninominal fiind cei care vor schimba imaginea Parlamentului.

Pe 30 noiembrie veti fi un simplu alegator. Ce va face sa-l votati pe Gabriel Berca?
In primul rand, Gabriel Berca este un om cu experienta in administratie si face parte din noua generatie politica care isi doreste cu adevarat sa schimbe in mod real, prin fapte, modul in care este perceput politicianul.
In calitate de prefect de Bacau am actionat pentru a face cat mai vizibil judetul la nivel national si international, sa deschid administratia catre cetateni si sa aduc cat mai multi investitori in Bacau. In timpul inundatiilor din 2005, am ajutat familiile ramase fara locuinta, iar in calitate de secretar general al Guvernului, am sprijinit proiectele pentru refacerea infrastructurii locale si pentru investitii noi in infrastructura scolara. Legile pe care le voi promova se vor referi in primul rand la imbunatatirea modului de trai al cetateanului si apoi la imaginea mea ca senator. Pe plan local, pot sa spun ca proiectele derulate astazi de echipa primarului Romeo Stavarache imi sunt foarte cunoscute inca de pe vremea in care eram prefect de Bacau. Sunt proiecte in care cred si ma voi bate pentru ca ele sa fie finalizate si continuate cu altele. Autoritatile locale si reprezentantii in Parlament, deputatii si senatorii, trebuie sa lucreze impreuna in interes public. Tocmai de aceea, aici la Bacau, noi muncim in echipa.



Care sunt principalele dumneavoastra teme de interes politic cu care ati putea ramane in memoria electoratului bacauan, in eventualitatea in care veti fi ales?
Vreau sa avem o lege unica a salariilor in sistemul bugetar pentru a micsora discrepantele dintre salariati prin plafonarea salariilor mari si cresterea celor mici. Nu mi se pare drept sa existe diferente atat de mari in ce priveste salarizarea diverselor sectoare ale sistemului bugetar. Ceea ce s-a intamplat cu profesorii a fost doar un simptom iar eu vreau sa eliminam cauza! In acelasi timp, imi doresc sa propun criterii clare, convenite cu partenerii sociali, care sa incurajeze performanta si sa eficientizeze sistemul bugetar. Prioritatea mea sunt cetatenii! Indiferent de functia pe care o ai trebuie sa te gandesti la cei pe care-i reprezinti. Acesta a fost principiul meu si cat am fost prefect al Bacaului si, mai tarziu, ca secretar general al Guvernului. PNL Bacau promoveaza o echipa de parlamentari tineri si, in mod firesc, sunt interesat sa sprijin legislativ atragerea de investitori in Bacau. Cred ca bacauanii merita locuri de munca mai bine platite, confort si conditii civilizate de viata. De asemenea, este nevoie de un cadru legislativ mult mai propice constructiei de locuinte pentru tineri, una din conditiile de baza ale dezvoltarii familiilor. Avem foarte multi concetateni plecati la munca in strainatate care se vor putea intoarce, astfel, acasa si isi vor putea fructifica experienta castigata. In felul acesta tinerii nu vor mai fi nevoiti sa plece. Si nu in ultimul rand, ma voi implica in dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civila pentru proiecte de interes local. Avem nevoie de o societate activa, responsabila si constienta de valoarea ei, capabila sa isi construiasca singura viitorul.

Ce asteptati de la electoratul bacauan?
Bacauanii alcatuiesc un electorat matur, care intra in cabina de vot constienti de insemnatatea votului lor. Au dovedit-o cu prisosinta atunci cand au dat, pentru a doua oara, un vot de incredere celor care fac
intr-adevar ceva pentru Bacau. Iar mesajul meu pentru ei este sa vina la vot, pentru ca 30 noiembrie este o zi care le va determina evolutia pe urmatorii 4 ani.
De asemenea, vreau sa fac si in calitate de candidat apel la un proces electoral care sa onoreze in egala masura candidatii si alegatorii bacauani.DSA



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img