20 octombrie 2024
ActualitateAlesii au uitat unde lucreaza... / Parlamentarii de Bacau, fruntasi la chiul

Alesii au uitat unde lucreaza… / Parlamentarii de Bacau, fruntasi la chiul

Parlamentarii bacauani nu se spetesc cu munca. Cel putin aceasta este concluzia desprinsa dupa ce Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicitatii un raport privind activitatea individuala a parlamentarilor in perioada septembrie – decembrie 2007. Doi parlamentari se remarca prin absenteism: liberalul Ionel Palar si social-democratul Viorel Hrebenciuc.

Parlamentarii bacauani fac tot posibilul sa iasa in evidenta, dar nu cu initiative legislative, lucru pentru care au fost alesi, ci cu absente nenumarate si nemotivate de la vot. Daca in scoala, elevii care chiulesc sunt sanctionati de catre diriginti, in politica romaneasca, absenteismul nu se sanctioneaza. Nici macar la vot, din pacate. Astfel, alesii bacauanilor sunt printre primii in topul chiulangiilor din Parlament.
La Partidul Social Democrat, printre ultimii clasati se numara deputatii de Bacau Nicolae Banicioiu si Viorel Hrebenciuc. Deputatul Banicioiu are o prezenta la sedinte de 14,75 la suta, in timp ce Viorel Hrebenciuc a participa la numai 9,98% dintre sedintele din sesiunea amintita. Pe ultimul loc in topul pesedistilor se situeaza Octav Cozminca, senator de Suceava, cu 0,34%.



Palar, campion absolut

Nici parlamentarii liberali nu s-au ingramadit sa participe la vot. Astfel, din 59 de pozitii ale &quotclasamentului&quot, Ionel Palar se situeaza pe locul 57, cu un procent de 21,69%. Daca nu stiati, deputatul Palar este protejatul primarului Romeo Stavarche, cel despre care edilul afirma ca face cel mai mare lobby pentru judetul Bacau. Cifrele infirma insa realitatea, pentru ca nu prea se poate face lobby, din moment ce Palar nu catadicseste sa participe la sedinte. Sub deputatul bacauan mai sunt un parlamentar de Hunedoara si Crin Antonescu (cu procent &quotzero&quot). Ionel Palar nu pare sa fi luat exemplul colegului sau Valeriu Gheorghe, aflat pe locul 13 intre parlamentarii liberali, cu o participare de 87,45%.

Una calda, alta rece

Si la Partidul Democrat sunt parlamentari de Bacau care s-au prezentat la cele mai multe sedinte (Liviu Miroseanu, locul 10 din 71, cu o participare de 84,38%), dar si &quotcodasi&quot, cum este Cristian Cucuian, aflat pe locul 62, cu un procentaj de 40,69%. Dintre parlamentarii de Bacau ai Partidului Romania Mare se &quotremarca&quot deputatul Mircea Ifrim, care, cu o prezenta la sedinte de 46,64% ocupa locul 27 din 38. Locul ultim este ocupat chiar de &quottribunul&quot Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, cu 3,45 la suta in ceea ce priveste procentul participarii la sedintele Parlamentului. Deputatul independent Olguta Cocrea ocupa locul 7 in topul independentilor, cu o prezenta la sedinte de 82,86 la suta. De remarcat este faptul ca ceilalti parlamentari de Bacau nu au iesit in evidenta nici la capitolul fruntasi, nici la cel al codasilor, domniile lor situandu-se in zona &quotcalduta&quot, adica la mijloc.

Top trei

Un top 3 al parlamentarilor bacauani care s-au prezentat in sesiunea septembrie-decembrie la munca ar arata astfel: 1. Valeriu Gheorghe (PNL) – 87,45% 2. Liviu Miroseanu (PD) – 84,48% 3. Olguta Cocrea (82,86%). Mult mai mare ar fi insa concurenta pentru un top 3 al codasilor. Liderul intr-un asemenea clasament este Viorel Hrebenciuc (PSD) – 9,98%, urmat de colegul sau de partid, Nicolae Banicioiu si de liberalul Ionel Palar. Cu alte cuvinte, multi dintre parlamentarii bacauani nu reusesc sa isi mai faca timp pentru a-si indeplini atributiile din &quotfisa postului&quot. Cu toate acestea, la orice conferinta de presa organizata de parlamentari, acestia nu contenesc sa se laude cu multitudinea de initiative, de interpelari, de idei, cu participarea la sedinte si cu o buna comunicare cu cetatenii. Din pacate, multe dintre aceste &quotrealizari&quot sunt, in mod evident, doar pe hartie, lucru explicabil in conditiile unui absenteism masiv de la sedinte, adica de la locul de munca pe care bacauanii l-au oferit, prin votul lor, celor care acum trag chiulul cat pot.Scris de Codrin Pop, Ionut Avram



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img