19 octombrie 2024
ActualitateAcuzatii de dragul procentelor lui Stavarache

Acuzatii de dragul procentelor lui Stavarache

Televiziunea apropiata primarului viseaza aliante inexistente

In ultima vreme, la postul de televiziune apropiat de Romeo Stavarache au aparut o serie de afirmatii legate de o presupusa alianta intre PSD si
Sergiu Sechelariu cu privire la finantarea Catedralei Ortodoxe. Altfel spus, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, propune alocarea de sume de bani in sedintele CJ, sume ce ar intra in contul firmei Conimpuls, condusa de Sergiu Sechelariu. De aici si pana la o presupusa alianta nu a mai fost decat un pas. Cel putin in mintea celor care lucreaza la postul de televiziune respectiv.



La constructia Catedralei Ortodoxe, firma Conimpuls lucreaza fara profit, dupa cum confirma si epitropul Dan Simionescu. aNu am avut probleme cu societatea Conimpuls. Mai ales ca aceasta firma lucreaza fara profit la catedrala”, ne-a spus acesta. In ciuda acestor declaratii si a actelor care pot dovedi ca societatea patronata de Sergiu Sechelariu lucreaza ban pe ban, adica fara profit, teoriile conspiratiei visate de cei de la postul de televiziune, probabil cu aprobarea tacita a primarului Stavarache, curg fara probleme. Afirmatiile epitropului sunt intarite de directorul Conimpuls, Mihai Tibu. aDin cele 65 de miliarde de lei alocate de Consiliul Judetean, 60 de miliarde sunt destinate constructiei si cinci miliarde pentru instalatii. Majoritatea acestor bani vor fi cheltuiti pentru fatada si acoperisul catedralei. In ciuda declaratiilor rau-voitoare, noi luam banii de la CJ si ii viram furnizorilor de materiale. Fatada va fi placata cu piatra naturala, iar acoperisul va fi realizat din tabla aurita. Nu exista profit”, ne-a explicat Tibu. Sunt cu atat mai hilare acuzatiile televiziunii respective, atata vreme cat principala sursa de finantare a acestei televiziuni sunt lucrarile pe bani publici castigate de Segama. Dintre aceastea, la o prima privire putem enumera fara probleme: lucrari cu CET, reabilitare de puncte termice, santierul Real, ori reabilitari de scoli. Daca ar fi sa ne ghidam dupa logica angajatilor lui Goian, atunci si Romeo Stavarache a bagat bani in conturile Conimpuls: in 2005, au fost acordate pentru catedrala 19 miliarde de lei vechi, iar in 2006, in urma unui proiect de finantare un miliard sapte sute. Diferenta este ca banii s-au cheltuit pe materiale de constructie si nu pe salariile celor care lucreaza in televiziunea care-i face imagine primarului.

Stavarache s-a laudat cu Catedrala

Afirmatiile facute de postul de televiziune apropiat de administratia actuala nu au darul decat a-i ridica mingea la fileu lui Romeo Stavarache, fara a avea insa si un fundament real. Mai mult, ceea ce se omite a se spune este faptul ca, la constructia Catedralei Ortodoxe contribuie si Consiliul Local Bacau, in speta Primaria bacauana. Astfel, in anul 2005, executivul bacauan a aprobat finantarea cu 7 miliarde de lei vechi pentru plata celor 18 clopote ale edificiului din centrul orasului. La inceputul anului 2007, mai exact in luna ianuarie, primarul Romeo Stavarache afirma sus si tare ca va incerca sa faca lobby pe langa Guvern pentru atragere de noi fonduri. aIncercam sa aducem bani si de la Guvern prin Ministerul Culturii si Cultelor. Acestora i se vor adauga si contributiile financiare din bugetul local al Bacaului”, a declarat atunci Romeo Stavarache. Probabil ca in acea perioada, Stavarache nu era deranjat de faptul ca firma Conimpuls lucreaza la Catedrala. Problema a aparut doar atunci cand Sergiu Sechelariu a anuntat ca va candida la fotoliul de edil al Bacaului. Declaratia lui Stavarache a fost facuta alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea. Acesta din urma a spus la randul sau ca edilul Bacaului a promis sprijin. aTotodata, primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache a promis ca va contribui la catedrala din doua surse de finantare”, a precizat Benea. Si prefectul Gabriel Berca declara in martie 2007 ca este suta la suta de acord cu finantarea catedralei. aDiscutia noastra a avut trei puncte importante. Am discutat despre construirea Centrului Administrativ nou langa Catedrala aInaltarea Domnuluia, despre Catedrala, pe care am decis sa o sustinem financiar, si despre Aeroportul Bacau, care, de asemenea, are nevoie de fonduri ca sa se poata moderniza. Acestea sunt obiective ale judetului si trebuie sprijinite cu toata forta. In aceasta privinta, eu, Benea si Stavarache suntem pe aceeasi lungime de unda”, a spus Berca. Prin urmare, apare o intrebare de bun simt: cine cu cine e aliat?

Alianta PNL-PSD

Daca tot am adus in discutie aliantele visate de angajatii lui Goian, supervizati de Romeo Stavarache, trebuie sa reamintim cateva aliante. In momentul in care s-a deschis santierul Real, unde lucreaza si Segama, consilierii PSD din Consiliul Local au votat pentru. Cand s-a aprobat in Consiliul Judetean lucrarea Piateta din fata Casei de Cultura contra aprobare concesionare teren pentru Superion, despre care Desteptarea a scris, alianta Benea-Stavarache a functionat. Unde erau atunci angajatii lui Goian? Ca sa nu amintim de concertul lui Julio Iglesias, cand ambele institutii conduse de cei doi au aprobat fara probleme finantarea trilurilor ragusite ale latin lover-ului prafuit? Cert este ca, acuzatiile nefondate aduse de televiziunea patronata in acte de Liviu Goian, si spiritual de primarul Stavarache nu sunt decat dovezi clare ca actualul primar se teme de Sergiu Sechelariu. Scris de Ionut Avram



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img