24 octombrie 2024
ActualitateVicepresedintii nu mai sunt, traiasca parlamentarii! / „Garnitura"; noua in fruntea judetului

Vicepresedintii nu mai sunt, traiasca parlamentarii! / „Garnitura”; noua in fruntea judetului

Cei doi vicepresedinti ai CJ Bacau, Vasile Nistor, PD-L, si Ionel Palar, PNL, au castigat, la alegerile din 30 noiembrie, un fotoliu in Senat, respectiv in Camera Deputatilor. Pana pe 10 decembrie, Palar si Nistor vor ramane in actualele functii. Dupa ce vor fi validati, cei doi vor avea 10 zile la dispozitie ca sa-si exprime alegerea intre CJ si Parlament. Abia dupa aceea isi vor da demisia din Consiliul Judetean (CJ) Bacau. Intre timp, liderii PSD-PC, PNL si PD-L isi vor face calcule si vor propune cate un reprezentant pentru functia de „vice” al CJ, inlocuindu-i pe Nistor si Palar. Organizatiile judetene nu au insa niciun motiv sa se grabeasca, dimpotriva, trebuie sa astepte finalizarea negocierilor intre sefi, la Bucuresti, pentru a sti cine pe cine sprijina ori saboteaza. O alianta PSD – PD-L pentru formarea Guvernului Romaniei va insemna si schimbarea garniturii de la Bacau. PSD vrea mort-copt la guvernare, motiv pentru care Miron Mitrea i-a invitat la sfat, marti, pe ainteleptii” din cele doua partide. Caci si Basescu vrea cu ardoare ca PD-L sa faca guvernul. Initial, parea ca ar prefera o alianta cu gheparzii liberali, si nu cu grizzly din PSD, insa liberalii fac mofturi, anuntand ca nici in opozitie nu le-ar fi rau.

Varianta PSD – PD-L e aserioasa”



Negocierea cu PD-L „e o varianta de luat in calcul foarte serioasa”, a declarat Gabriel Vlase, presedintele executiv al PSD Bacau. Daca guvernul va fi PSD – PD-L, liberalii pierd postul de „vice” al CJ caci consilierii de stanga-dreapta nu-l vor vota pe candidatul lor. De fapt, in cazul unei aliante PSD – PD-L, liberalii vor pierde tot, si sefia Prefecturii, si postul de „vice” al CJ Bacau. Pe lista de asteptare a PSD sunt Dan Tataru si Cristian Vintila, ambii apropiati de Viorel Hrebenciuc. Ca sa fii avice” mai intai trebuie sa fii membru in CJ. Asadar, primul ar putea ajunge vicepresedinte, iar celalalt, subprefect sau prefect, urmand ca al doilea post din fruntea Prefecturii sa-i fie dat lui Neculai Olaru, PD-L, fost subprefect. Si Constantin Avram, PC, e „in carti” pentru o functie. Viitorul lui Neculai Olaru e insa incert. Ca prefect sau subprefect, el va trebui sa devina apolitic, deci va demisiona din partid, iar Vasile Nistor, un „vechi si drag amic” al lui Videanu, se va intoarce la sefia PD-L Bacau.

Seful PD-L se gandeste la scrutinul din 2012

In lotul de rezerva al CJ, PD-L ii are pe Neculai Huiban si Nicolae Nistor, dar nu ei, fireste, vor ajunge vicepresedinti ai CJ. Unul dintre favoriti ar fi Silviu Bondor, locul sau in CJ urmand sa fie luat de un supleant. „Eu l-as fi preferat pe Liviu Miroseanu pentru ca e un om tanar si are profilul, calitatile cerute de functia de presedinte, in perspectiva alegerilor din 2012, a declarat Neculai Olaru, liderul PD-L. Din pacate, el a demisionat din CJ, optand sa candideze la Camera Deputatilor”. E limpede, candidatii care au cheltuit si au alergat in campanie trebuie recompensati, insa Bucurestiul va decide cine si cat va primi. Varianta PSD – PD-L ii mai aduce un avantaj lui Traian Basescu, pe termen lung: PSD in opozitie creste, in timp ce PSD la guvernare scade. Daca vom avea un guvern PD-L – PNL, vor primi si liberalii jumatate sau un sfert de placinta. Unul dintre cei care au avut functii e Silviu Lefter, fost prefect, dar sanse ar avea si Cristian Cojocaru, apropiat de Romeo Stavarache. Ca posibili succesori ai lui Ionel Palar, liberalii ii au pe Marius Danciu si Viorica Marcu, director in primarie.Silvia Patrascanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img