19 octombrie 2024
Actualitate„Stavarache debiteaza prostii"; /Teama il impinge pe primar la actiuni penibile

„Stavarache debiteaza prostii”; /Teama il impinge pe primar la actiuni penibile

Termenul de ieri al procesului in care sunt implicati Dumitru Sechelariu, Laurian Lucas si Dorinel Ifrim a mai avut parte de o amanare din cauza incercarilor disperate ale lui Stavarache de a tergiversa cat mai mult pronuntarea unei sentinte. De aceasta data, primarul a cerut termen pentru angajarea unui avocat.

Instanta a ramas siderata de noua cerere aparuta din partea lui Stavarache. Presedintele completului de judecata a fost nevoit sa aprobe inca un termen deoarece trebuia respectat dreptul la aparare. Cu toate acestea, a facut precizarea ca lui Stavarache i-a fost pus in vedere inca din luna mai a anului trecut sa-si ia un avocat care sa ii sustina aberatiile in fata magistratilor. Avocatul Catalin Dancu a sustinut in fata instantei ca manevra lui Stavarache este o sfidare a curtii, si ca se opune categoric acordarii unui nou termen pentru acest motiv. Cu toate acestea, judecatorii au decis sa accepte cererea lui Stavarache in baza dreptului constitutional la reprezentare. Dar au redactat si o adresa catre Consiliul Local prin care au cerut imperativ ca la termenul urmator avocatul lui Stavarache sa fie prezent astfel incat sa se poata lua in discutie problema raportului de expertiza.



Prostii cu substrat electoral

Avocatul Catalin Dancu a declarat la iesirea din sala de judecata: „Stavarache doreste sa amane acest proces cat mai mult, astfel incat domnul Sechelariu sa nu poata face eventual „fata” unui atac impotriva lui pentru alegerile care se apropie. Cred ca lui Stavarache ii convine tergiversarea acestui dosar, poate peste termenul din iunie, astfel incat sa nu se trezeasca cu o sentinta care l-ar pune intr-o pozitie foarte, foarte proasta fata de electoratul din Bacau cu privire la toate prostiile pe care le debiteaza si le mentioneaza in dosarul acesta.” Legat de buna-credinta inexistenta a primarului, Dancu a sustinut, succint: „Daca era o persoana cu adevarat interesata de cauza, nu astepta atat de mult timp pentru a-si angaja un avocat. Oricine are un interes legitim isi ia avocat din timp. Mai ales ca, dupa cum ati vazut, curtea doreste sa solutioneze cat se poate de operativ cauza.”

Primarul ar trebui sa cunoasca legea

Nicuta Catu, avocatul lui Dumitru Sechelariu, este de parere ca „deja nu mai este acelasi dosar. Avem noi parti implicate, respectiv primarul Bacaului, care dupa foarte multe termene vine sa mai ceara unul pentru pregatirea apararii. Va dati seama ca o asemenea cerere spune foarte multe despre persoana primarului. Nu stiu daca in locul lui as fi putut formula o asemenea cerere, pentru ca lezeaza imaginea unei persoane aflate in fruntea unui municipiu. O persoana care, printre altele, ar trebui sa cunoasca si legea.” Motivele pentru care Stavarache a recurs la acest artificiu i se par suficient de evidente Nicutei Catu. „Cititorii dumneavoastra vor putea analiza cat se poate de bine motivul pentru care un lider de oras poate sa ceara amanarea procesului in vederea angajarii unei persoane care sa-l ajute in sustinerea cererilor sale din fata acestei instante.”

Morcovul electoral

Apropierea alegerilor nu ii provoaca nicio bucurie lui Stavarache, care vede cum scade in preferintele electoratului de la o zi la alta. Lipsa crasa de performanta de care a dat dovada timp de aproape patru ani se introarce impotriva sa si, in disperare de cauza, apeleaza la orice subterfugiu pentru a-si apara pozitia. Sicanele din procesul in care este implicat fostul primar nu fac altceva decat sa dea nota despre disperarea care l-a cuprins pe Apollodor de Bacau, omul pasionat de asfalt subtire si prost, edilul care nu a reusit sa ridice niciun bloc ANL. Dar votul se apropie inevitabil, si stabilirea zilei alegerilor este mult peste puterile, si asa transparente, ale (inca) edilului Stavarache. Scris de Emilian Berceanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img