18 octombrie 2024
Actualitate13 legende aviatice / Benea nu are proiecte de modernizare a Aeroportului

13 legende aviatice / Benea nu are proiecte de modernizare a Aeroportului

Pentru ca a avut „impertinenta” de a-i spune presedintelui CJ Dragos Benea ca situatia Aeroportului International Bacau este critica, Cristian Stanciu s-a trezit scos din functie. Cu voturi ilegale, repetate si asa mai departe. Orgoliile junelui presedinte al Consiliului Judetean par a fi mai presus de interesele pe care ar trebui sa le apere din functia pe care o detine. Doar ca si mandatul are doar patru ani, iar momentul alegerilor se apropie.

Accidentul care a avut loc acum cateva zile pe aeroportul bacauan putea sa se soldeze cu o catastrofa. Pista, veche, antica si de demult nu a reusit sa ofere conditiile optime de zbor si o aeronava s-a proptit in bot. Conducerea s-a rezumat la declaratii evazive, in asteptarea rezultatelor anchetei oficiale. Presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, nu raspunde la telefoane pentru ca este in concediu. Fostul director al aeroportului, Cristian Stanciu, ne-a declarat insa ca pista se afla intr-o stare deplorabila, care pune in pericol vietile oamenilor. Iar anul trecut s-a investit fulminanta suma de 3 miliarde de lei vechi pentru carpeli, suma de acum devenita legendara.



Pista trebuie refacuta in intregime

Ceea ce nu a spus Benea prin sedintele de Consiliu Judetean este ca pista aeroportului bacauan trebuie refacuta in totalitate. „Aceasta pista este foarte veche, are 54-55 de ani. Trebuie modernizata in totalitate. Degeaba faci carpeli, pentru ca va continua sa se deterioreze. Ori strici pista asta si faci alta in locul ei, ori faci o pista noua. Pista aceasta trebuie casata. Asta reiese si din raportul preliminar al celor de la IPTANA, pe care l-am citit inainte de a fi demis. Ar trebui preluat modelul celor de la Cluj. Acolo se deviaza cursul Somesului pentru a face o pista noua. La noi pur si simplu nu a existat vointa de a face ceva concret. Eu pana in acest moment nu am cunostinta despre vreun proiect viabil pentru modernizarea aeroportului. S-au purtat doar zeci de discutii, dar nu s-a facut nimic concret”, ne-a declarat Cristian Stanciu, fostul director al aeroportului Bacau.

In proces cu Consiliul Judetean

Fostul director al aeroportului a intentat proces intregului Consiliu Judetean Bacau pentru modul in care a fost demis. „In actul de demitere scrie ca acest lucru s-a intamplat prin acordul partilor, ceea ce este eronat. Eu nu mi-am dat acordul pentru asa ceva”, sustine Cristian Stanciu. Presedintele Consiliului Judetean a initiat mai multe proceduri de vot, dintre care una ilegala, pana ce a izbutit sa-si impuna punctul de vedere in ceea ce il priveste pe Stanciu. De fapt, procesul il vizeaza mai degraba pe Dragos Benea, cel care „conduce Consiliul Judetean”. aChiar si consilieri ai PSD m-au sustinut. Nimeni nu mi-a reprosat nimic din punct de vedere profesional. Mi s-a imputat doar ca i-am spus presedintelui care este situatia reala, fapt care cu siguranta nu i-a convenit. Aviatia nu se poate face cu saracie. Doamne fereste sa se intample vreo nenorocire. Acum astept rezultatele procesului. Iar daca instanta va lua in calcul documentele si declaratiile, nu vor fi probleme”, a mai declarat Stanciu.

Consilierii il sustin pe Stanciu

Consilierul liberal Silvestru Dogaru ne-a declarat: „Niciodata Dragos Benea nu a venit cu vreun proiect pentru aeroport. Mereu a venit cu probleme legate de garduri sau alte chestiuni asemanatoare. Eu zic ca se puteau aloca bani pentru aeroport. Poate mai greu, poate trebuia facut un imprumut, dar se putea remedia problema. Este dreptul lui Stanciu sa dea in judecata Consiliul Judetean. Eu l-am sustinut si il sustin. Ma intreb doar daca nu cumva se urmareste ca sa puna cineva mana pe aeroport la un pret cat mai scazut.” Cristian Bunea, consilier independent, ne-a declarat scurt: „Nu a fost vorba de vreun astfel de proiect in sedintele de consiliu.” Acelasi punct de vedere, dar ceva mai elaborat, il are si Codruta Arvinte. Ea sustine ca „nu a fost prezentat niciodata un proiect concret. Au fost diferite propuneri, dar toate au ramas la nivel de discutii. Am votat impotriva demiterii lui Cristian Stanciu. Tin minte ca eram la aeroport si el de la 5 dimineata era pe pista ca sa se asigure ca sunt conditii bune de zbor. Este dreptul lui sa dea in judecata Consiliul Judetean. La momentul cand si-a prezentat demisia a fost vorba de o demisie de onoare pentru ca a semnalat problemele de la aeroport.”

Benea se face ca nu vede

In timp ce pentru fenomenalele 13 legende bacauane bugetul estimat este de 9 miliarde de lei vechi fara TVA, aeroportul a beneficiat de 3 miliarde in cursul anului ce tocmai a luat sfarsit. La aeroport exista mereu riscul unui dezastru, in timp ce legendele risca sa fie doar un dezastru de imagine. Dragos Benea probabil ca nu isi da seama ca una dintre cele 13 porti de intrare in Bacau este chiar aeroportul. Iar amatorii de frumuseti bacauane, daca vor pica in nas la aterizare, vor duce buhul intregului judet ca sparge fonduri pe promovare, iar siguranta oamenilor este ignorata. Insa ideile lui Benea par mereu a fi mai importante decat interesul public.Scris de Emilian Berceanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img