18 octombrie 2024
ActualitatePrimarul ameninta ziaristii si alegatorii / Stavarache a ajuns procesoman

Primarul ameninta ziaristii si alegatorii / Stavarache a ajuns procesoman

Primarul Romeo Stavarache apare in raportul anual al Agentiei de Monitorizare a Presei, publicat in martie 2006. Acesta semnaleaza ca jurnalistii &#8222sunt hartuiti si dati constant in judecata de primar pentru articolele publicate&#8221. Este posibil ca primarul sa nu fi fost informat ca a adus Bacaul pe un loc fruntas in clasament privind ingradirea accesului presei la informatii, dar cert este ca obiceiurile lui Romeo Stavarache nu s-au schimbat. Si argumentam relatand desfasurarea unei documentari jurnalistice.

Ieri, la conferinta de presa a Ligii asociatiilor de proprietari, Pavel Baciu, presedinte, ne-a dezvaluit cazul unui administrator de asociatie de proprietari care ar fi fost victima unor presiuni din partea primarului. &#8222Doamna este proprietara unui teren situat intre doua proprietati ale primarului Stavarache, ne-a declarat Pavel Baciu. Primarul a vrut sa cumpere terenul, dar nu s-au inteles la pret. Atunci, proprietarii au spus ca nu vand si ca poate isi vor construi acolo o casa. Primarul Stavarache le-a replicat &laquoPai, cine va da autorizatie?&raquo



Contactata telefonic, proprietara terenului, pe care o vom numi la rugamintea ei Mariana C., ne-a declarat: &#8222Parintii mei au avut o proprietate, iar jumatate din suprafata a fost cumparata de familia Stavarache in 1999. Inca o portiune a fost vanduta de tata unor persoane, iar de la acestea a ajuns tot la familia Stavarache. A mai ramas o bucata de teren intre aceste proprietati. Nu intentionam sa vindem acest teren, dar domnul primar a insistat. I-am cerut pretul pietei, ne-a oferit jumatate. L-am refuzat, spunandu-i ca poate ne construim si noi o casuta. Atunci ne-a spus &laquoDa&#8217 cine va da autorizatie?&raquo. M-a atentionat ca se intalneste munte cu munte, daramite om cu om. Este foarte urat ca s-a folosit de functia dumnealui&#8221.

I-am solicitat o declaratie primarului Stavarache. &#8222Nu este adevarat, ne-a declarat acesta. Sa-si vanda terenul. Eu nu i-am spus ca nu-i dau autorizatie. A depus documentatia si nu i-am semnat-o? Aveti grija ce scrieti ca va actionez in instanta&#8221. In mai putin de o ora de la discutia cu primarul, in redactie a sosit Mariana C, speriata, tremurand de nervi si indignare. Aceasta ne-a declarat ca a fost chemata la Primarie de Romeo Stavarache. Femeia s-a conformat ordinului. &#8222Mai intai m-a intrebat daca am reclamat la DESTEPTAREA si i-am raspuns ca nu eu. Apoi m-a intrebat daca am depus cerere de constructie. I-am raspuns ca nu. Nici nu mai stiu cate intrebari mi-a pus. La plecare am vazut ca a avut un reportofon pe masa, pe care l-a inchis la sfarsitul discutiei. Mi-e teama. Nu stiu ce a inregistrat. Poate aranja inregistrarea cum vrea. Eu am probleme si cu un dosar la Politia economica. Sunt nevinovata, dar tot mi-e frica. Eu sunt o femeie fara putere, ma tem sa ma pun cu domnul primar. A zis ca ii aduc prejudiciu de imagine, ca ma da in judecata si sa vin la ziar sa dezmint tot&#8221. Femeia ne-a rugat sa nu-i facem publica identitatea.

Imediat ce Mariana C. a iesit din birou, primarul Stavarache a sunat la DESTEPTAREA punand aceleasi intrebari si preferand amenintari parca scoase la indigo: „Aveti sesizare scrisa? Ati inregistrat declaratia doamnei? Aveti grija ca va dau in judecata&#8221.

Noi nu il acuzam pe primarul Stavarache nici de santaj, nici de abuz in functie. Semnalam doar faptul ca Romeo Stavarache si-a facut un obicei din a ameninta ziaristii si chiar de a-i tari prin tribunale. Mai nou, amenintarile cu instanta se indreapta si impotriva altor bacauani.Scris de Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img