18 octombrie 2024
ActualitateFara sa stie cu ce scop pleaca la Chisinau, / Vicele Bacaului...

Fara sa stie cu ce scop pleaca la Chisinau, / Vicele Bacaului toaca milioane pe delegatii „fantoma”

Constantin Scripat, viceprimarul Municipiului Bacau, se pregateste sa plece in Republica Moldova, fara sa stie de ce. Omul urmeaza sa faca parte dintr-o delegatie oficiala, ale carei obiective insa nu le cunoaste. Un lucru este insa cert. Deplasarea cu pricina va usura bugetul primarei cu cateva zeci de milioane.

Al doilea om ca functie din primaria bacauana face o deplasare oficiala, in perioada 14 – 16 martie, in Republica Moldova. Chiar daca mai sunt trei zile pana cand fostul sef al pietelor din Bacau va pasi in Chisinau, acesta inca nu a afllat scopul pentru care se deplaseaza si nici pe banii cui va face acest lucru. &#8222Nu stiu prea multe amanunte despre aceasta deplasare dar o sa le aflu. Nici costurile deplasarii nu stiu cine o sa le suporte”, ne-a &#8222amurit” viceprimarul. Avand in vedere ca intalnirea din capitala Republicii Moldova va fi una oficiala, este lesne de inteles ca banii vor veni de la institutia la care domnul Scripat este angajat. Un calcul simplu ne arata ca aceste cheltuieli vor depasi trei sute de euro, echivalentul a doua salarii medii pe economie. Bacauanilor nu le ramane decat sa astepte intoarcerea vicelui de la primarie pentru a afla si ei, in sfarsit, pentru ce au &#8222sponsorizat” aceasta deplasare. Intalnirea este organizata la initiativa principelui Radu Duda si va urmari in principal consolidarea relatiilor economice dintre Romania si Republica Moldova.



Afacerile personale completeaza salariul de bugetar

Exista insa si personaje informate printre participanti. &#8222Fiecare isi plateste deplasarea. Vom sta doua zile, iar noi ne achitam costul transportului si al cazarii din banii personali. De aia mai am si alte afaceri, ca sa pot plati. Nu pot sa stau numai in salariul de director. O sa mai mearga inca sapte persoane cu mine. Va fi o intalnire intre oamenii de afaceri din Bacau si alte trei judete din Moldova si Presedintele Parlamentului de la Chisinau, prim-ministrul si ministrul Agriculturii din Republica Moldova”, a precizat Mihai Banu, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Bacau. Din delegatia bacauana va face parte si deputatul Ionel Palar. Acesta, chiar daca este pus in tema cu organigrama, are ceva probleme cand vine vorba de costurile deplasarii. Se reculege repede si isi aduce aminte ca va scoate banii din contul personal. &#8222Costurile vor fi suportate de Fundatia principelui Radu Duda”, afirma el, la inceput. &#8222Eu o sa-mi platesc singur transportul si cazarea, spune apoi Ionel Palar. O sa reprezint delegatia la nivel Parlamentar si merg sa port o serie de discutii pe probleme culturale cu cei din Parlamentul Republicii Moldova. O sa ma intalnesc cu ministrul Economiei si cu presedintele Parlamentului Moldovean”. Doar Institutia Prefectului este bine informata cu privire la rolul si costurile intalnirii. &#8222Noi avem aprobarea ministrului Vasile Blaga. Vom reprezenta agentii economici din judetul Bacau si vom avea o serie de intalniri cu autoritatile Republicii Moldova. In privinta costurilor acestea vor fi suportate de catre institutie”, a precizat Gabriel Berca, prefectul judetului Bacau.Scris de Claudiu BANEA



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img