19 octombrie 2024
ActualitateImbranceli si vorbe tari intre un senator PD si un ministru PNL...

Imbranceli si vorbe tari intre un senator PD si un ministru PNL / „Ferma animalelor” s-a mutat in Parlament

&#8222Ce se tot baga si boul asta”, ar fi spus ministrul PNL Bogdan Olteanu, ieri, despre senatorul PD Marius Marinescu, afirmatie care a dus la un episod cu imbranceli si vorbe tari intre cei doi, dar care s-a incheiat cu negari si scuze si invocarea unor &#8222reactii de moment” din partea celor implicati.

Senatorul Marinescu l-a bruscat, pe holul din fata salii de sedinte a plenului, pe ministrul Bogdan Olteanu (foto), pe motiv ca acesta l-a insultat pentru interventiile sale in timpul dezbaterilor la ordonanta privind privatizarea Loteriei Romane si a Imprimeriei Nationale. In timpul dezbaterilor la aceste acte normative, senatorul Marius Marinescu (foto medalion) a avut mai multe interventii sanctionate de colegii sai. Acestia l-au invitat, in repetate randuri, sa-si ocupe locul in sala. De altfel, pozitia sa privind actul normativ a fost contrara celei exprimate de membrii Aliantei D.A..



Reprezentantul democrat a fost informat de unul dintre angajatii Senatului, care l-au ajutat in prima parte a sedintei sa ofere flori pentru colegele din sala, ca ministrul Olteanu ar fi folosit in legatura cu persoana sa expresia: &#8222Ce se tot baga si boul asta de Marinescu”. Parasind sala de sedinte, Marius Marinescu l-a abordat pe ministrul liberal, reprosandu-i &#8222insulta” adusa si cerandu-i, pe un ton ridicat, sa o repete. &#8222Stiu ce-ai spus. Hai, mai zi o data”, il incuraja Marinescu pe colegul liberal. &#8222Te rog frumos sa nu te mai faci de ras”, i s-a adresat Olteanu lui Marinescu.

Au fost la un pas sa-si care pumni

Intr-un schimb de replici dure, ministrul i-a reprosat lui Marinescu tonul ridicat si folosit in mod expres pentru a atrage atentia ziaristilor adunati in jurul celor doi demnitari. &#8222Hai ca-ti spun! Vorbesti cat se poate de tare ca sa te auda toti ziaristii si sa vada cat esti tu de patriot, de preocupat de niste lucruri”, a spus Olteanu. Apucandu-l de brat si bruscandu-l pe ministru, Marinescu a spus pe un ton raspicat ca atitudinea sa este un foarte buna, in conditiile in care el a venit in Parlament &#8222pentru a-i reprezenta pe cei multi”, si nu pentru interese personale sau de grup. &#8222Fii serios!”, a replicat, in schimb, Olteanu, vadit intimidat de atitudinea colegului de Alianta. &#8222Deci, am sustinut intotdeauna toate legile care sunt pentru interesul national si le voi sustine si in continuare, indiferent de interesele unuia sau altuia”, a afirmat reprezentantul democrat. Schimbul de replici cu Marius Marinescu l-a facut pe Bogdan Oltean sa recunoasca, ulterior, ca i-a fost teama, pentru moment, de o reactie violenta din partea colegului sau. &#8222Credeam ca o sa ma ia la bataie. Am avut senzatia, la un moment dat, ca o sa-mi dea si un pumn”, a recunoscut ministrul. El a negat insa ca l-ar fi insultat in vreun fel de senatorul PD. &#8222Nu cunosc ce intelege domnul Marinescu prin a insulta. Cred ca am facut scoli diferite”, a mai spus Olteanu.

L-au luat pe &#8222Nu” in brate

Nici Marius Marinescu nu a mai recunoscut, ulterior, ca l-ar fi bruscat pe colegul sau liberal. &#8222Vi s-a parut ca l-am bruscat. Uitati-va la mine! As putea eu sa fac asta?”, a raspuns Marinescu ziaristilor care au urmarit altercatia. In schimb, el s-a aratat jignit de insulta adusa. &#8222Eu sprijin Guvernul, dar nu sprijin ilegalitatile”, a sustinut Marius Marinescu.

Liderul democratilor din Senat, Radu Berceanu, l-a catalogat pe Marius Marinescu ca fiind un &#8222atacant”. In legatura cu incidentul provocat, Berceanu a aratat ca subalternul sau, pe linie de partid, &#8222si-a pierdut cumpatul”. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a atras atentia si in plen, dar si intr-o declaratie ulterioara, asupra comportamentului si tinutei &#8222civilizate” de care trebuie sa faca dovada parlamentarii.

Intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, Marinescu cere scuze martorilor care au asistat la incident. Senatorul PD sustine ca &#8222incidentul” petrecut intre el si ministrul liberal este &#8222urmare a unei reactii de moment, regretabile”, care nu il caracterizeaza. &#8222Gestul meu nu ar trebui sa impieteze asupra institutiilor Parlamentului si Aliantei D.A. Cer scuze publice martorilor incidentului!”, se mai arata in comunicat.Scris de Mediafax



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img