20 noiembrie 2024

Parcul Industrial HIT tureaza motoarele!

Din vara asta, HIT Park este condus de un consiliu de administratie (CA), care a avut sarcina sa faca o analiza diagnostic, o analiza de piata si sa elaboreze un plan. Problemele depistate la HIT sunt degradarea hidroizolatiei acoperisului cladirii principale, a fatadei si ineficienta energetica. “Lipsa unei anvelopari termice la cladirile existente determina costuri energetice de exploatare ridicate atât pentru clientii parcului cât si pentru administratie”, a constatat noua conducere.

Cele mai mari costuri sunt generate de sistemele de incalzire, apa, energie etc. Veniturile HIT au crescut semnificativ insa in ultimii doi ani, la fel si investitiile private facute de clienti, care au ajuns la 15.000.000 de euro, dublu fata de valoarea de investitie a parcului. In 2014, profitul net al HIT a fost de 87 de ori mai mare decât in 2012. Infiintat cu fonduri europene atrase de Consiliul Judetean (CJ), HIT a mers in pierdere pâna in 2011, dupa care gradul de ocupare a crescut, parcul ajungând la venituri din redevente, locatii si chirii de 979.350 de lei si venituri din servicii in valoare de 1.425.349 de lei.



Daca vrei bani, faci reparatii capitale

Venituri s-ar putea obtine si din vânzarea unor birouri goale, neinchiriate, care se vor degrada, in timp, si vor inghiti bani cu reparatiile in loc sa produca. Pentru asta e nevoie ca “doua treimi dintre consilierii judeteni sa-si asume raspunderea si sa propuna deblocarea spatiilor care acum nu sunt ocupate si care ar putea fi valorificate pentru ca legea permite acest lucru, repet, dupa evaluare si prin licitatie publica”, a explicat Dragos Benea, presedintele CJ. Principalul indicator de performanta in momentul finantarii proiectului a fost crearea a 600 locuri de munca, indicator care a fost depasit.

“Speram ca Parcul Industrial HIT sa-si continue menirea de generator de locuri de munca. Peste 600 de locuri de munca au fost create acolo si speram ca parcul sa se dezvolte”, a mai declarat Dragos Benea. “Punctele tari” ale HIT sunt infrastructura, solutiile de mutare la cheie oferite clientilor, posibilitatea ca acestia sa construiasca, modernizarea Aeroportului, avantajele fiscale pentru cei care fac investitii, forta de munca ieftina, tendinta marilor companii de a-si muta fabricile in estul Europei.

Planul intocmit de administratori vizeaza, in primul rând, cresterea gradului de ocupare a cladirilor prin initierea unui program de reparatii capitale, realizarea unui incubator de afaceri la HIT si incheierea de parteneriate. De asemenea, se propune extinderea parcului si realizarea de investitii pentru inlocuirea echipamentelor care consuma mult.




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014