Sâmbătă, 28 martie a.c. între orele 20.30 – 21.30, personalul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău se alătură iniţiatorilor Campaniei „Ora Pământului” (Earth Hour), prin reducerea consumului de energie electrică în locuinţele proprii şi la sediul unităţii, în semn de susţinere a eforturilor umanităţii împotriva poluării şi a încălzirii globale.
Sub sloganul “Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim” Campania „Ora pământului” îşi propune, prin simplul gest de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor utilizării iresponsabile a resurselor, participând la această campanie de conștientizare față de schimbările climatice provocate de poluare, mai ales de dioxidul de carbon emis în atmosferă prin procesul de producere a energiei electrice.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a participat constant, alături de O.N.G.-uri, diverse autorităţi publice şi reprezentanţi ai mass-media la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător şi refacerea ecosistemului
în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
La îndemnul asociatiei World Wide Fund for Nature, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, peste 7000 de oraşe din peste 152 de țări au stins lumina de Earth Hour , răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.
Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.
La inițiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieșit atunci pe străzile orașului, sărbătorind Pământul în diferite feluri: petreceri și concerte fără surse de electricitate, observații astronomice, picnicuri în familie la lumina lumânării.
În 2008, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. Cu puțin timp înainte de eveniment, orașul Toronto din Canada a anunțat că se alătura mișcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de orase din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment.
Mesajul a fost același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de consum sunt atât de grave și de complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.
Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.