13 ianuarie 2025

Cercetasii din zona Moldovei s-au reunit in week-end la Nicolae Balcescu

Duminica, 22 februarie, s-a sarbatorit Ziua Mondiala a Cercetasiei, ocazie cu care, cercetasii din comuna Nicolae Balcescu s-au mobilizat si au organizat prima editie a Festivalului „Bucurie si Promisiune”. La aceasta reuniune au participat 90 de cercetasi din 8 centre locale din zona Moldovei, care timp de trei zile au fost cantonati in incinta salii de sport „Nadia Comaneci” din comuna Nicolae Balcescu.

Pe parcursul celor trei zile de festival, cercetasii au luat parte la diverse activitati, au socializat si s-au distrat, conform devizei cercetasiei „educatie prin joc”. In incinta salii de sport „Nadia Comaneci”, dar si in Casa Yana (a Fundatiei YANA) au fost organizate mai multe ateliere in care cercetasii au facut poze pe lemn, au confectionat lumânari artizanale, au participat la atelierele de mass-media si teatru sau la cele de poiuri (mânuirea unor „sosete” umpute cu grâu). In Casa Yana s-au desfasurat atelierele de dans si cele de „biblioteca vie”.



La momentul vizitei noastre, la atelierul de „biblioteca vie” am intâlnit-o pe Marta Butnaru de la Agentia Antidrog si pe criticul de arta Iulian Bucur, care le vorbeau cercetasilor despre istoricul si insemnatatea martisorului. Printre alte activitati s-a numarat si o „cautare de comori”, o provocare in care cercetasii trebuiau sa gasesca piesele unui puzzel ce alcatuiesc un crin, simbolul cercetasiei. La liturghia de duminica dimineata 11 participanti au depus o promisiune pe viata, au primit esarfa care atesta apartenenta la organizatie si astfel au intrat in marea familie scout.

„Pentru noi este prima editie «Bucurie si Promisiune» aici la Balcescu, in Centrul nostru suntem cam 100 de cercetasi, dar de organizare ne-am ocupat doar cei mai mari adica 20 de membri. Lucram la acest proiect din luna noiembrie a anului trecut si trebuie sa subliniez ca toate actiunile se bazeaza pe voluntariat”, a declarat Ioana Bulai, coordonator de proiect. „Am venit aici pentru ca e prima editie de festival si e ceva nou pentru mine. Mi-am facut prieteni noi, ne-am distrat si ne-am simtit bine. Organizarea a fost ok.

Iar conditiile foarte bune. Suntem 16 cercetasi veniti de la Piatra, iar eu am participat la atelierul de mass-media si a trebuit sa fac o stire despre acest eveniment”, a spus Anton Vântur, membru al Centrului Local „Sfântul Iosif Muncitorul” Piatra Neamt.
„A fost o experienta minunata, totul a fost anti-stress si vrem sa facem o traditie din acest festival”, a completat Ana-Maria Patrasc, membra in staff-ul festivalului.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img