20 septembrie 2024
EvenimentInner Wheel si Leo Phoenix au inaugurat un cabinet de kinetoterapie realizat...

Inner Wheel si Leo Phoenix au inaugurat un cabinet de kinetoterapie realizat prin donatii proprii

Miercuri, 18 februarie, la Scoala gimnaziala speciala „Maria Montessori”, din Bacau, a fost inaugurat oficial un laborator de kinetoterapie, realizat cu fonduri in valoare totala de 16.500 de lei, donate de organizatia feminina de voluntariat Inner Wheel si de clubul Leo Poenix de pe lânga Lions Club „Sf. Gheorghe”, ambele din Bacau. La eveniment au participat membri ai celor doua cluburi donatoare, ai Lions Club Sf. Gheorghe, ai conducerii Scolii „Maria Montessori” si ai Inspectoratului Scolar Judetean.

Proiectul noului cabinet este primul de acest fel deschis prin contributia Inner Wheel in Bacau. Banii pentru investitii au fost adunati inca de anul trecut de cele doua cluburi bacauane, din actiuni caritabile. Circa 15.000 de lei au fost adusi de Inner Wheel dupa evenimentul „Swimathon”, de la Bazinul de Inot din Bacau, unde voluntarii din program au inotat, in fata unui mare numar de spectatori, special pentru sustinerea proiectelor clubului bacauan, alti circa 1.500 de lei fiind o parte din ceea ce tinerii „leo” au putut aduna dupa un spectacol organizat de ei la Teatrul „George Bacovia”.



Cabinetul de kinetoterapie este astfel dotat cu echipamente moderne, cu ceea ce terapeutii pot folosi eficient in munca lor cu elevii acestei scoli speciale. „Eu, directorul scolii – a spus Adrian Nastac – nu cred ca as fi putut aduna acesti bani, pentru un astfel de obiectiv, in conditiile financiare in care ne desfasuram activitatea. Acum putem trata, insa, o paleta foarte larga de deficiente ale elevilor. Iar pentru aceasta ne-am implicat cu drag efectiv in amenajarea cabinetului”.
Donatorii au apreciat ca, pentru prima data in actiunile lor de caritate, au asistat la o demonstratie de folosire a aparatelor chiar cu elevii scolii. Au vazut, astfel, cum este folosita masa de recuperare (considerata cea mai importanta achizitie din acest proiect), bicicleta de recuperare motorie, scara pentru reeducarea mersului, mingile terapeutice, dar si diferitele jocuri, precum cel de popice sau discurile tactile, care folosesc, de asemenea, terapeutilor in activitatea lor.

„Am aflat de ceea ce ar avea nevoie Scoala Montessori pentru activitatea speciala tot de la o actiune organizata de clubul nostru, un Bal al Martisorului. Acum, dupa ce am realizat proiectul, pot dezvalui cât de mult am apreciat ca si cei din scoala au avut o implicare totala. Practic, am colaborat la realizarea proiectului, ceea ce este foarte important in astfel de actiuni. Speram sa fie de folos ceea ce am daruit si vom fi in continuare alaturi de acest colectiv”- a declarat Mariuca Boghiu, past president al Clubului Inner Wheel Bacau.

„Speram ca si pe viitor, prin strângerea de fonduri sa putem sprijini alte proiecte. In luna martie, a anului trecut, noi am organizat un spectacol caritabil, iar din banii strânsi pe bilete am sustinut mai multe proiecte de genul celui de la Montessori, care credem ca este si cel mai important”- a spus Teona Zaharia, presedinta Leon Club Phoenix.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img