Apicultorii bacauani au la dispozitie, timp de trei ani, 44,5 milioane de lei, prin Programul National Apicol, circa 18,5 milioane in primul an. Banii pot fi folositi in cadrul celor cinci masuri de sprijin, respectiv realizarea sistemului informatic în vederea identificarii stupilor, achizitionarea de medicamente, achizitionarea de matci, roiuri pe faguri si/sau familii de albine, achizitionarea de stupi în vederea reformarii stupilor uzati în urma deplasarii acestora în pastoral si decontarea analizelor fizico-chimice care atesta calitatea mierii.
Beneficiarii sunt persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale si întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/ 2008. Termenul-limita de depunere a cererii si a documentelor care o însotesc pentru actiunile prevazute în PNA este data de 1 august a fiecarui an. Reamintim ca, anul trecut, a fost compromis culesul de miere de salcâm si de tei, Guvernul acordând ajutorul de minimis apicultorilor care au avut dreptul si l-au solicitat.
„Practic, din cauza ploilor, albinele nu au putut iesi la recoltat si, prin urmare, apicultorii au inregistrat pierderi in productie. Aceste ajutoare s-au acordat pentru achizitionarea de hrana pe perioada iernii, respectiv zahar invertit si stimulatori”, au precizat reprezentantii Directiei Agricole Bacau.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.