19 octombrie 2024
ContrasensCu drujba printre blocuri

Cu drujba printre blocuri

S-au gândit unii sa puna semnul egalitatii intre urban si lipsa totala a copacilor. Asa ca onor’ conducerea municipalitatii bacauane a decis sa taie copacii de printre blocuri, ca daca sunt pomi pe spatiile verzi li se pare ca orasul arata cam prea ca la tara.

Nu-i vorba, Bacaul arata ca un târg prafuit, dar din cu totul alte cauze; copacii, insa, ar trebui lasati acolo unde sunt.



Am fost de câteva ori la Londra, localitate despre care nu se poate spune ca ar fi un satuc. Ei, bine, in zona rezidentiala exista o preocupare din partea fiecarei primarii care compune Zona Metropolitana londoneza sa existe nu doar spatii verzi dar si zone de agrement cu arbori si flori.

In plus, in spatele fiecarei case (ca blocuri nu prea exista), londonezii au propria zona verde, cu copaci, verdeata si flori. Cine mai vrea, isi cultiva in gradina si legume, fara sa le dea cineva peste nas ca ar fi tarani.

Ba chiar ideea de a consuma din morcovii sau cartofii cultivati cu propriile mâini este cât se poate de bine vazuta. Spre deosebire de tarosanii de la noi din oras, care strâmba din nas la ideea de a gusta dintr-un fruct al vreunui pom care creste pe marginea strzaii, sau, curata blasfemie, dintr-un cartof cultivat lânga bloc.

Asa ca s-a decis sa se faca ordine. Ce atâta pomi fructiferi pe marginea aleilor? Cine vrea fructe, sa mearga la supermarket! N-au bani, sa rabde, atunci. Noi vrem orase cu betoane, fara frunze inestetice pe jos si fara umbra in case. Ca avem aer conditionat!

Primaria promite, in numele unei estetici urbaniste originale, sa taie tot ce inseamna pom fructifer aflat intre blocuri sau butuci de vita-de-vie. Ca verdeata este inestetica si fructele cazute pe pamânt produc mizerie…

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img