20 septembrie 2024
EconomieDedeman si-a trecut in obiectul de activitate transporturile aeriene

Dedeman si-a trecut in obiectul de activitate transporturile aeriene

Compania Dedeman, din Bacau, si-a completat obiectul de activitate secundar cu doua coduri CAEN, respectiv „transporturi aeriene pasageri” si „activitati de închiriere si leasing cu masini si echipamente de transport aerian”.

Decizia a fost luata de Adunarea Generala a Actionarilor si a fost publicata, saptamâna trecuta, în Monitorul Oficial al României. Masura vine in contextul in care, in vara anului trecut, a fost facuta publica intentia proprietarilor companiei de a achizitiona un avion Embraer Phenom 100, a carui valoare poate depasi trei milioane de dolari. Aeronava ar urma, insa, a fi folosita mai ales pentru scopuri de business.



Embraer Phenom 100, de productie braziliana, are o greutate de 4,7 tone si poate transporta pâna la sapte pasageri. Este, practic, primul astfel de model adus pâna acum in România. De altfel, Dedeman a cerut Consiliului Judetean (CJ) aprobare pentru a concesiona o suprafata de circa 1.000 mp pentru a construi un hangar cu acces la pista Aeroportului International “George Enescu”, din Bacau.

Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau, a opinat, atunci, ca cererea de concesionare este justificata si a solicitat un punct de vedere de la Regia Aeronautica Aeroportul International „George Enescu” Bacau, care a comunicat acordul sau pentru o asemenea concesiune.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img