19 octombrie 2024
Contrasens„Teroristii” minori din Franta

„Teroristii” minori din Franta

Un elev de clasa a doua de la o scoala din Nisa a fost chemat la comisariatul de politie pentru a fi audiat sub acuzatia de „apologie a terorismului”, dupa ce a refuzat sa pastreze un moment de reculegere in memoria caricaturistilor ucisi in atentatul de la revista Charlie Hebdo.

Copilul de opt ani a fost reclamat de directorul scolii si ca ar fi cerut sa se pastreze un moment de reculegere pentru teroristii ucisi de fortele speciale franceze.



Cazul nu este singular; in ciuda faptului ca 3,7 milioane de parizieni au marsaluit in frunte cu presedintele Republicii pentru a apara dreptul la libera exprimare, zeci de persoane au fost arestate pentru ca au scris pe retelele sociale ca ei se simt Charlie, ci, mai degraba, Coulibaly, dupa numele unuia dintre presupusii asasini de la sediul revistei.

Se relateaza ca pentru delictul de „apologie a terorismului” au si fost pronuntate condamnari la inchisoare cu executare de catre tribunale penale cu judecare rapida, inovatie in materie de justitie care ar face invidios sistemul juridic comunist, care avea, totusi, nevoie de o perioada mai mare de timp pentru a-i condamna pe dusmanii regimului.

Tot la Nisa, un adolescent de 16 ani a fost arestat pentru ca a publicat o caricatura pe Facebook.

Caricatura era o parodiere a uneia din copertile revistei Charlie Hebdo, care infatisa un musulman ucis dupa ce a incercat sa se apere de gloante cu un Coran.

„Rahat, asta n-a oprit gloantele”, suna explicatia caricaturii. Parodia publicata de elevul de 16 ani infatisa unul din caricaturistii Charlie Hebdo ucis dupa ce incercase sa se apere de gloante cu revista. Explicatia era aceeasi.

Politia a considerat ca prin publicarea caricaturii, adolescentul facea apologia terorismului si l-a arestat.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img