19 septembrie 2024
EconomieDoi candidati pentru postul vacant din CA la SIF Moldova

Doi candidati pentru postul vacant din CA la SIF Moldova

Doi candidati au fost inregistrati pâna la termenul final, 16 ianuarie, pentru postul ramas vacant in Consiliul de Administratie (CA) al Societatii de Investitii Fiannciare (SIF) Moldova, din Bacau. Ei sunt, in ordinea inscrierii in lista, Gheorghe Albu si Aurelian Trifa. Locul pentru care vor candida, pe 9/10 februarie, când a fost convocata (la primul si la al doilea termen statutar) Adunarea Generala a Actionarilor, a fost lasat liber de Andrei Hrebenciuc, fiul cunoscutului om politic Viorel Hrebenciuc, dupa ce a fost implicat in dosarul retrocedarilor de padure din judetul Bacau. Indepartarea sa din CA a fost ceruta de Autoritatea de Supraveghere Financiara, Andrei Hrebenciuc fiind arestat preventiv la domiciliu.

Gheorghe Albu (60 de ani) este doctor in economie, licentiat in stiinte economice. Nascut in localitatea Finta, din judetul Dâmbovita, a absolvit cursurile Facultatii de Comert din Bucuresti, unde este, in prezent, lector. De asemenea, a fost desemnat si consilier parlamentar. A fost ales, pentru trei mandate (1996 – 2008) deputat in Parlament, pe unde a mai trecut si in perioada 1990 – 1992, a fost membru in CA-ul SIF Transilvania timp de noua ani, pâna in 2013, si a lucrat si in asigurari. In 1992 a fost numit secretar de stat, sef al Departamentului de Comert si Turism, circa un an a fost comisar in Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, iar o scurta perioada de timp membru in Autoritatea de Supraveghere Financiara.



Aurelian Trifa (54 de ani) este Executiv Master of Business Administration la Institutul de Administratie Publica si a Afacerilor “ASEBUSS”, Bucuresti, licentiat in inginerie si specializat si calificat in guvernanta corporativa, analiza investitiilor, investment banking si evaluarea intreprinderilor. A fost director de program in Ministerul Industriior, expert la Fondul Proprietatii de Stat, inspector bancar, manager de investitii la Global Finance si la fondul de investitii Kerten, iar in prezent este consultant finaciar independent, dar si presedintele CA de la Agribusiness Capital Bacau si membru in CA la Opportunity Capital Bacau.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img