19 octombrie 2024
ContrasensSa ne intrebam

Sa ne intrebam

Un judecator al Curtii Constitutionale este adus cu mandat la DNA pentru o presupusa spaga care ar fi fost luata acum aproape trei ani de la finul sau. Este interesant cum justitia a avut nevoie de trei ani pentru a instrumenta un caz aparent simplu, si cum, in loc sa-l invite la audieri in mod normal pe respectivul, face circ din acest eveniment.

Exact a doua zi dupa ce Curtea a respins pentru a doua oara o lege care ar fi dat serviciilor speciale puteri imense de a scormoni in viata cetatenilor. Nu vreau sa fac o legatura intre aceste doua evenimente dar nu pot sa nu remarc faptul ca marea majoritate a dovezilor DNA in cazurile de coruptie provin din interceptarea comunicatiilor.



Ca tot veni vorba de Curtea Constitutionala, va fi extrem de interesant de vazut cum va motiva aceasta decizia in cazul incompatibilitatii presedintelui Iohannis.

Nu de alta, dar au fost, pâna acum, sute de cazuri de alesi care si-au pierdut mandatele sau sau fost declarati incompatibili pentru ca ocupau si o functie publica si erau si reprezentanti in AGA la companiile din subordinea primariilor si a consiliilor judetene.

Chiar ieri, presedintele CJ Hunedoara a fost declarat incompatibil de catre Inalta Curte pentru ca a facut parte din AGA la societatea de drumuri din subordinea institutiei. Asadar, Iohannis, care a fost si primar si membru in AGA la compania de apa din subordinea municipalitatii e nevinovat, iar celalalt, care a facut parte din AGA la compania de drumuri din subordinea CJ, este vinovat…

Inca 13 civili au murit in Donetk dupa ce un troleibuz a fost lovit de schijele unui proiectil tras de fortele ucrainene si, deocamdata, nu s-a inregistrat nici o manifestare de solidaritate pe undeva, prin lume. Ceea ce ne arata cât de mare este ipocrizia si demagogia: daca mortii dunt occidentali, lumea intreaga trebuie sa se solidarizeze, daca sunt din est, asta este, soarta…

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img