18 octombrie 2024
EconomieAPM a deschis sesiunea de raportare pentru inventarele de emisii 2014

APM a deschis sesiunea de raportare pentru inventarele de emisii 2014

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bacau a deschis sesiunea de raportare 2015 în Sistemul Integrat de Mediu (SIM). Sesiunea de raportare este deschisa pâna pe 15 martie, inclusiv. Operatorii economici si institutiile care deţin date referitoare la sursele de poluanti atmosferici, detinatorii de informatii necesare elaborarii inventarelor de emisii de poluanti atmosferici, trebuie sa completeze chestionarele aferente activitatilor desfasurate în anul 2014 în aplicatia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii” , disponibila pe site-ul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public).

Pentru completarea corecta a chestionarelor se poate consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM. Inventar Emisii”, disponibil la aceeași adresa.
In absenta unei conexiuni la internet, operatorii economici trebuie să transmită chestionarele la sediul APM Bacau, în format de hârtie (conform anexei nr. 3 la OMMP nr. 3299/2012 referitor la aprobarea metodologiei de elaborare a inventarelor privind emisiile de poluanti în atmosfera).



„Precizam ca, în conformitate cu art. 79, al. 3, lit. a din Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, nerespectarea obligatiei titularului de activitate de a furniza autoritatilor competente informatiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanti atmosferici constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 2.000 de lei, pentru persoane fizice si de la 5.000 la 10.000 de lei, pentru persoane juridice.”
Corina Neli Pricope, director executiv al APM Bacau



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img