19 octombrie 2024
ContrasensRush Hour

Rush Hour

De doua ori pe zi, dimineata foarte devreme si pe la orele prânzului, Bacaul devine extrem de aglomerat, concurând, din acest punct de vedere orice metropola mondiala care se respecta. Strazile sunt blocate de multitudinea de masini, aerul devine irespirabil din cauza gazelor de esapament iar nervii sunt intinsi la maxim pentru ca chiar si cel mai lenes pieton se deplaseaza mai repede decât autoturismele prinse in capcana traficului.

Probabil ati ghicit, este vorba despre parintii care-si duc copiii la scoala. Mici si mari, conteaza prea putin, copiii sunt urcati in masina si coborâti la poarta scolii. Nici mai departe, nici mai aproape, ci chiar in fata portii.



Din acest motiv, aglomeratia este la cote extreme; iar infrastructura rutiera, care in restul zilei este suficienta pentru traficul din oras, nu mai face fata. Si nici daca s-ar face sosele cu patru benzi pe sens, tot nu ar reusi sa preia tot traficul artificial generat de acest obicei bacauan.
Statisticile Protectiei Mediului aratau, in fiecare an, ca de vina pentru poluarea orasului nu era nici combinatul chimic, nici CET-ul care functiona pe carbune, ci pur si simplu traficul auto. Lipsa unei sosele de centura care sa preia masinile aflate in tranzit are o contributie simtitoare dar si aceste aglomeratii de masini de dimineata si de la amiaza contribuie din plin pentru ca degajeaza o cantitate imensa de gaze toxice intr-un interval extrem de scurt.

Problema exista, solutii trebuie gasite. Pentru ca, infrastructura nu poate fi marita peste noapte iar parintii grijulii nu vor renunta sa-si aduca la scoala copiii cu masina. Dar nici nu putem continua cu aceasta aglomeratie care paralizeaza orasul in fiecare zi.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img