20 septembrie 2024
ActualitateDemisie in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau

Demisie in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau

Costel Ceocea si-a dat demisia din Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, dupa o activitate intensa de aproape trei mandate de manageri ai unitatii spitalicesti.

In aceste conditii, Consiliul Judetean (CJ), institutia care are in subordine Spitalul Judetean, trebuie sa aprobe noi numiri in prima sedinta din aceasta luna.



„Mi-am desfasurat activitatea ca membru al Consiliului de Administratie in perioada a aproape trei mandate de directori ai spitalului. Contributia expertizei mele profesionale, venita dintr-un mediu de afaceri, a fost impartasita colegilor din Consiliu si ea poate fi valorificata in continuare. In acelasi timp, am incercat, inclusiv din punct de vedere material, sa mobilizez resurse ale unor agenti economici pentru sustinerea unor programe de modernizare in spital si imbunatatirea actului medical. Insa, acum, activitatea mea profesionala nu-mi mai permite preocupari de aceasta natura. Odata cu depunerea demisiei am formulat o serie de recomandari managementului spitalului, colegilor din Consiliu, pentru imbunatatirea activitatii. Le multumesc colegilor cu care am lucrat in Consiliul de Administratie. A fost o experienta din care am avut foarte multe de invatat si am apreciat foarte mult competenta personalului medical de aici.”
Costel Ceocea, presedintele Societatii de Investitii Financiare Moldova, Bacau, membru demisionar in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean

Demisia domnului Costel Ceocea survine dupa ce in spitalul din Bacau s-au intâmplat, in ultimul timp, o serie de evenimente nefericite. Costel Ceocea considera ca aproape toate au la baza cauze administrative si nu competenta medicilor.

„Problemele de acolo trebuie clarificate si impuse spre rezolvare in ordine fireasca. Or, aceasta o poate face, in primul rând, managementul executiv. Nu poate fi invocata mereu lipsa banilor, in conditiile in care managerii dezvolta lucrari care nu au prioritate, altele decât cele care ar trebui dezvoltate”, a mai spus administratorul demisionar al spitalului.

SIF Moldova si societatile din portofoliul sau au sprijinit spitalul cu aproape doua miliarde de lei vechi in perioada mandatelor de membru al CA ale lui Costel Ceocea.

Managerul spitalului: „Nu comentez decizia domnului Ceocea”

Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau avea in componenta, conform structurii, cinci membri: dr. Marin Bustuc, directorul Directiei de Sanatate Publica, Costel Ceocea – SIF Moldova, Mircea Silviu Botez – reprezentant al presedintelui CJ Bacau, dr. Mihai Ichim (consilier judetean si medic) si dr. Cecilia Rugina, tot de la DSP Bacau. Acum, doi dintre ei au iesit din schema (Costel Ceocea, prin demisie, si dr. Mihai Ichim, care a decedat spre finele anului trecut). Structura va fi reintregita, dupa ce Consiliul Judetean va face noi numiri.

„Demisia este un act unilateral, de aceea nu vreau sa comentez nimic legat de aceasta decizie a domnului Costel Ceocea. De când sunt pe aceasta functie, din vara anului trecut, eu mereu am facut ceea ce au facut si ceilalti manageri ai spitalului. Adica nu am infiintat si nici nu am desfiintat masurile luate. Oricum, eu nu pot decât sa dau asigurari certe ca mereu va fi o transparenta decizionala totala in Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.”
Adrian Popa, managerul Spitalului Judetean Bacau

Roxana Neagu
Petru Done



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img