19 septembrie 2024
ActualitateFratii de peste Prut au redescoperit Slanic Moldova

Fratii de peste Prut au redescoperit Slanic Moldova

Statiunea Slanic Moldova a fost din nou tinta turistilor din Republica Moldova care au venit sa petreaca, pe stil vechi, Craciunul si Revelionul.

Marti noaptea a fost Craciunul, iar moldovenii de dincolo de Prut s-au simtit la Slanic ca acasa.



„Ne-au facut o foarte frumoasa surpriza. Au venit in numar foarte mare, astfel incât am ocupat toate locurile disponibile, dar compar situatia din acest cu aceea de anul trecut, când nu am avut niciun turist din aceasta categorie.”
Mircea Sova, administratorul unei vile din statiune

Slanicul a fost, dupa 1989, dar si inainte, cu predilectie destinatia de vacanta a turistilor din Republica Moldova. Si vara, statiunea era plina de ei. Acum, dupa ce vremurile s-au mai asprit (mai ales odata cu criza economica mondiala), numarul lor a inceput sa scada. In plus, turistii straini au fost atrasi mult de alte statiuni din România, cele de pe Valea Prahovei fiind preferate.

Distractia continua

Statiunea Slanic Moldova are, insa, din acest an, un statut nou – cel de destinatie si pentru amatorii sporturilor de iarna, in special de schi. Deschiderea Pârtiei Nemira, chiar la sfârsitul anului trecut, a atras, dupa unele aprecieri, nu mai putin de 10.000 de turisti in perioada Sarbatorilor de iarna. Multi dintre ei au fost si inca mai sunt turistii moldoveni. Pe lânga noua atractie de pe Muntele Nemira, si organizarea Craciunului si a Revelionului pe stil vechi i-a convins pe moldoveni ca nu au gresti alegând Slanicul in acest an.

„Am avut o oferta gastronomica pentru toate categoriile, mai spune Mircea Sova. In plus, a fost si muzica pe masura unui astfel de gen de petreceri, care la moldoveni sunt ceva mai animate, iar oaspetii nostri s-au simtit ca acasa.” Au chefuit pâna spre dimineata, dar a doua zi au luat-o de la capat. Oricum, petrecerile nu se opresc aici, pentru ca in numai doua-trei zile vine si Revelionul.

Revenirea moldovenilor in statiunea Slanic Moldova se datoreaza, desigur, si evenimentelor care au facut din Ucraina o destinatie abandonata. Statiunea bacauana ar putea, astfel, sa fie si la vara ceva mai animata datorita unor astfel de categorii de turisti, pe acelasi motiv.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img