20 septembrie 2024
ContrasensRazboiul UE cu producatorii de lavanda

Razboiul UE cu producatorii de lavanda

Pe zi ce trece ma conving tot mai mult ca visul Uniunii Europene s-a pierdut si ca, in prezent, avem o idee pe care nu stim sa o gestionam. In lipsa viziunii, ne ocupam cu tot felul de prostii, pe care le implementeaza birocratii de la Bruxelles ca sa dea impresia ca nu sunt platiti degeaba.

Asa se face ca UE a adoptat, anul trecut, o reglementare care introduce uleiul de lavanda in lista substantelor toxice pentru care exista reglementari speciale.



Asta inseamna, intre altele, ca producatorii de lavanda vor trebui sa inscriptioneze cu atentionari vizibile etichetele produselor: “poate fi mortal daca este inghitit sau inhalat”.

Decizia a stârnit panica in Province, Franta, regiune unde sunt 1.500 de producatori de lavanda si 30.000 de locuri de munca implicate in productia acestei plante.

Uleiul de lavanda se vinde cu 100 de euro kilogramul si se foloseste la fabricarea parfumurilor, cosmeticelor, in aromaterapie, sapunuri, detergenti sau deodorante de camera.

Imaginati-va ca o sa cumparati un parfum pe care scrie ca va poate provoca moartea daca il inhalati.
Producatorii francezi spun ca nu au nimic impotriva ca lavanda sa fie etichetata ca potential alergena, insa se impotrivesc includerii plantei in aceeasi grupa de substante cu, de exemplu, acidul clorhidric.
Directiva se va aplica incepând cu 2018.

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img