27 octombrie 2024
ActualitateScoala de duminica pentru asistentii medicali

Scoala de duminica pentru asistentii medicali

Peste 100 de asistenti medicali vor avea posibilitatea, la sfârsitul acestei saptamâni, sa-si perfectioneze gratuit pregatirea profesionala. Ei vor avea ocazia sa participe duminica, 19 octombrie, la cursul cu tema „Resuscitarea cardiopulmonara”, care se va desfasura in sala de conferinte a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

Manifestarea stiintifica este organizata de catre conducerea Filialei Bacau a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România (OAMGMAMR) si se va axa mult mai mult pe practica.



„Pentru derularea acestui curs si a altora am cumparat trei manechine pe care participantii vor lucra, ne-a spus Minodora Chicea, presedintele Filialei Bacau a OAMGMAMR. Cursantii vor fi testati din punct de vedere practic atât la inceputul activitatii cât si la finalul ei. Cursul nu-i costa nimic. Noi suntem singura filiala din tara care asiguram gratuit doua cursuri pe an pentru fiecare membru al ordinului asistentilor.”

Numai in prima jumatate a lunii octombrie conducerea Filialei Bacau a OAMGMAMR a mai initiat doua cursuri, unul referitor la „Cum sa ne aparam de malpraxis” si celalalt cu tema „Managementul conflictului”, destinate asistentilor medicali.

Manifestarea de duminica, 19 octombrie, va fi reiterata in data de 26 octombrie, in aceeasi locatie, pentru a le da posibilitatea mai multor asistenti sa participe, tema abordata facând parte, obligatoriu, din „Programul national de educatie medicala continua” pe care trebuie sa-l urmeze fiecare cadru medico-sanitar.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img