20 septembrie 2024
ContrasensAr trebui impozitata Biserica?

Ar trebui impozitata Biserica?

Era o vreme când, in orase, inflorise comertul stradal. De-a lungul trotuarelor se intindeau masute pe care sute de oameni vindeau tot ce se putea vinde.

De la detergenti pâna la produse alimentare. Totul, mai ieftin decât in magazinele in fata carora erau instalate masutele.Pentru ca vânzatorii stradali nu plateau chirii, taxe, energie electrica si asa mai departe.



Primariile au fost nevoite sa ia masuri pentru ca patronii magazinelor se plângeau ca vânzatorii de pe trotuare le iau clientii si nici nu platesc impozite. Biserica Ortodoxa se afla, astazi, in aceeasi ipostaza cu vânzatorii ambulanti. BOR practica acte de comert, face concurenta unor intreprinderi dar nu plateste impozite pe profituri.

Si asta distruge mediul de afaceri pentru ca nici o companie, oricât ar fi ea de puternica nu poate sa concureze cu un astfel de competitor. Practic, ONG-urile BOR pot face orice fara sa se teama de organele statului.

Nu doar ca activitatea comerciala a Bisericii este scutita de impozitare, dar actele de comert nu sunt verificate de organele competente iar când, totusi, se intâmpla sa fie controlate, functionarii se tem sa supere fetele bisericesti sau pe Doamne – Doamne.

BOR exploateaza lemn, face turism, ofera servicii de alimentatie publica, vinde obiecte de cult si, mai nou, vrea sa presteze servicii bancare.

Este cel mai important agent economic al tarii si nu plateste un leu impozit pe profit…

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img