18 octombrie 2024
EconomieCentrul de Afaceri testeaza gustul toamnei la Expo Agro Moldova

Centrul de Afaceri testeaza gustul toamnei la Expo Agro Moldova

Cornul abundentei specific toamnei s-a varsat, pentru patru zile, la Centrul de Afaceri si Expozitii, din Bacau. Aici, unde Centrul de Afaceri si Expozitional, în parteneriat cu Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România, Camera Agricola Judeteana si Directia pentru Agricultura Bacau a organizat a III-a editie Expo Agro Moldova 2014, în perioada 9 – 12 octombrie.

Manifestarea a fost deschisa vineri, 9 octombrie, in prezenta senatorului Dragos Luchian, a subprefectului Constantin Toma, a reprezentantilor auoritatilor locale si a asociatiilor producatorilor agricoli. La acest eveniment, 35 de agenti economici, 20 de fermieri si 30 de mici producatori etaleaza produse specifice domeniului.



Expo Agro Moldova este si o expozitie cu vânzare de materii prime, utilaje si echipamente utilizate în agricultura, zootehnie si industria alimentara. Vizitatorii pot achizitiona legume, fructe, lactate si produse din carne la preturi de producator, dar chiar la fata locului pot savura tocana ciobaneasca si berbecutii la protap.

Vineri, de la ora 10,00, Expo Agro Moldova este si gazda unei conferinte pe teme ale agriculturii românesti si dezvoltarii rurale, care are loc in sala mare a Centrului de Conferinte.

„Asemenea evenimente au un rol deosebit in viata agricultorilor, in sensul ca au ocazia sa se intâlneasca fermierii cu producatorii de tractoare, de utilaje, de masini agricole performante, de tehnologii moderne, cu crescatorii de animale, dar si cu cei care sunt consumatorii finali. Se intâmpla acum când vorbim de productii record la hectar, de care nu puteam vorbi altadata. Au fost posibile in acest an tocmai datorita progresului tehnologic si dotarii fermierilor cu cele necesare”.
Ghita Burlui, director executiv al Directiei pentru Agricultura Bacau

[wonderplugin_gallery id=”17″]

„Am reusit sa ne asociem, noi, crescatorii de oi, pentru a obtine productii din ce in ce mai bune in sectorul ovin. Dar, avem destule greutati, multe produse din sector pe care nu le putem valorifica. De aceea, noi cerem, mereu, un sprijin mai mare din partea autoritatilor, a Guvernului. Altfel, muncim doar pentru a vinde casul vara si mielul de Sarbatori. Lâna, pielicica de oaie nu mai au cautare. In schimb, impozite noi tot vin sa ne impovareze.”
Costica Rusu, Asociatia Pro-Ovis Bacau



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img