28 noiembrie 2024

Locatarii de pe strada Nicu Enea vor acoperis nou la bloc

Sa locuiesti la ultimul etaj al blocului inseamna intotdeauna o problema in plus. Chiar daca blocul are acoperis sau este izolat cu acel carton bituminat, apa se infiltreaza oricum in timp prin armatura pâna in peretii de la ultimul etaj.

Problemele s-au acutizat mai ales in blocurile in care locuiesc persoane in vârsta, fara suport financiar, aflate in imposibilitatea de a mai face lucrari pe cont propriu. Apoi exista problema neintelegerilor intre locatari, dispute ce pornesc de regula de la faptul ca trebuie sa suporte reparatiile doar cei care au apartamente la ultimul etaj.



In schimb, legea spune ca fiind vorba de reparatii la parti comune, toti locatarii trebuie sa participe la cheltuielile legate de condominiu.

Acuzatie: lucrari de mântuiala

O astfel de disputa intre locatari exista si pe strada Nicu Enea, la blocul nr. 48. Imobilul este construit in anul 1962, iar structura acoperisului a cedat in timp, tigla s-a spart si oamenii s-au trezit ca le curge apa in cap. Pentru ca locatarii nu au cazut de comun acord ca trebuie facuta reparatie capitala la acoperis, una din familiile de la ultimul etaj a angajat o firma sa le repare gaurile din acoperis.

„Firma a facut lucrari de mântuiala si ne-am trezit ca ploua iar in casa. I-am contactat din nou si le-am pus in vedere sa remedieze defectiunile. Ei mi-au raspuns ca trebuie refacut tot acoperisul ca sa nu mai avem probleme. Am sesizat si Protectia Consumatorilor, iar problema a ramas nerezolvata. A venit frigul, vin ploile si mai apoi zapezile. Ce-o sa ne facem?”, se intreaba Eugenia Ocolasu.

La Asociatia de proprietari nr. 53 unde este arondat blocul nr. 48, problema este cunoscuta. Presedintele asociatiei spune ca in acel bloc neintelegerile dintre vecini sunt de 20 ani si oamenii nu reusesc sa se puna de acord cu privire la reparatiile care trebuie facute in bloc.

„Asociatia de proprietari nu dispune de fonduri pentru reparatii pentru ca locatarii refuza sa contribuie lunar la fondul de reparatii. Lucrarea se va face acolo doar daca proprietarii se vor pune de acord si vor contribui la reparatii. Eu le-am adus un diriginte de santier care a evaluat situatia, dar oamenii se tot cearta intre ei.

Daca nu se organizeaza ii vor prinde iarna tot cu acoperisul spart”, declara Gheorghe Mocanu, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 53. In blocul nr. 48 sunt 20 de apartamente si fiecare proprietar va trebui sa scoata bani din buzunar pentru a plati o firma specializata care sa le repare acoperisul. In caz contrar, apa va continua sa sape prin pereti si va ajunge pâna la etajele inferioare. Tigla veche de peste 50 de ani trebuie data jos, iar structura de lemn a acoperisului trebuie refacuta de la zero.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014