20 septembrie 2024
EconomiePiata imobiliara bacauana dupa sase ani de criza economica

Piata imobiliara bacauana dupa sase ani de criza economica

Analistii pietei imobiliare de la noi au emis, inca de la inceputul acestui an, ipoteza ca 2014 va insemna dezmortirea pietei si au vorbit de intereseul in crestere al investitorilor. Totul, dupa nu mai putin de sase ani de efecte vizibile ale crizei economice. Liderul pietei imobiliare bacauane, Compania Apollon, a intocmit in acest sens o radiografie a evolutiei pietei locale in cei sase ani de criza, pe categorii de locuinte si zone rezidentiale. Cocluziile acestei analize vi le prezentam in cele ce urmeaza.

Preturile apartamentelor de 2 camere au scazut cu 38,9%
– din acest an, scaderea de preturi s-a temperat



In zona CENTRU a Bacaului preturile apartamentelor de 2 camere au scazut, in medie, cu aproximativ 38,9% in anul 2014 fata de anul 2008. “Daca analizam evolutia preturilor pe parcursul ultimului an (perioada 2013 – 2014) – spune directorul agentiei Apollon, Florin Popovici -, preturile la 2 camere au inregistrat o scadere de 4,8% in zona cartierelor 9 Mai – Unirii – Ultracentral sau de 6,1% in zona Pictor Aman-Zimbru, pe când in zona Bistrita-Lac scaderea a fost putin mai mare de 12,1%. Un apartament de 2 camere care se vindea in anul 2008 in Bistrita-Lac cu 65.000 de euro, in anul 2013 s-a vândut cu 43.500 de euro, iar in prezent il poti cumpara chiar cu 38.000 – 40.000 de euro.

imobiliare tabel_Page_1

Pe pagina web a companiei Apollon pot fi comparate preturile medii ale locuitelor din diferite zone ale orasului, in grafice sugestive (http://www.apollon.ro/indicele-imobiliar.html).

In episodul urmator vom veni cu date despre preturile apartamentelor cu trei camere.

Petru Done



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img