20 septembrie 2024
ActualitatePropunere pentru un mediu curat: 22 septembrie - In oras fara masina!

Propunere pentru un mediu curat: 22 septembrie – In oras fara masina!

Ziua de 22 septembrie se va derula si in municipiul Bacau sub deviza “În oras fara masina!” (In town without my car!).

“Circulatia nu va fi intrerupta, luni, in Bacau, arata Maria Ionos, purtator de cuvânt al Agentiei pentru Protectia Mediului (AMP). Ii invitam, insa, pe bacauani sa foloseasca solutii alternative de deplasare: mijloacele de transport in comun, bicicleta, mersul pe jos.”



APM Bacau sarbatoreste a 13-a editie a „Saptamânii Mobilitatii Europene” (European Mobility Week), prilej cu care a desfasurat si mai desfasoara actiuni de informare în scoli. Tema centrala a anului 2014, „Strazile noastre – alegerea noastra! (our streets, our choice)”, si-a propus reevaluarea modului în care privim mediul urban, încurajând populatia sa se implice activ în crearea tipului de oras în care doresc sa locuiasca.

Impactul intensificarii traficului de masini asupra sanatatii umane, în special în zonele urbane, obliga autoritatile locale sa aloce mai mult spatiu traficului nemotorizat si sa regândeasca balanta dintre spatiul ocupat de masini si spatiul verde, în vederea îmbunatatirii calitatii vietii.

“Campania, au opinat organizatorii, va avea succes când rezultatele se vor oglindi în starea de sanatate a populatiei si în promovarea unui sistem de transport durabil si eficient prevenind poluarea mediului în care traim.”



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img