Nicolae Ceaușescu, însoțit de tovarășii Virgil Trofin, Dumitru Popescu și Cornel Burtică, a sosit în județul Bacău pentru o vizită de lucru. Primirea oficială a avut loc în prezența lui Gheorghe Roșu, primsecretar al Comitetului Județean Bacău al P.C.R., Ioan Ichim, primarul municipiului, și alte personalități locale. O gardă formată din ostași ai Garnizoanei Bacău, gărzi muncitorești și formații de pregătire militară a tineretului au prezentat onorul, iar tineri îmbrăcați în costume naționale au oferit buchete de flori oaspeților.
Vizita în județul Bacău a început cu o oprire la Fabrica de postav din Buhuși. Aici, Tovarășul Nicolae Ceaușescu a fost întâmpinat de Ion Crăciun, ministrul industriei ușoare, Mihai Gheorghiță, secretarul Comitetului Orășenesc de Partid Buhuși, primarul orașului, și Vasiliu Țiț, directorul Fabricii de postav.
La sediul Comitetului județean de partid are loc apoi o întîlnire de lucru cu membrii Biroului Comitetului județean de partid, ai Comitetului executiv al Consiliului popular.
De la sediul Comitetului județean, secretarul general al partidului se îndreaptă pe jos, printr-un adevărat culoar viu, spre reședința ce i-a fost rezervată.
În fața magazinului „Punguța cu doi bani”, se face un scurt popas. Vizitînd această unitate comercială, Ceaușescu se interesează de calitatea mărfurilor, de modul de aprovizionare. El recomandă diversificarea produselor pentru a satisface toate gusturile, ritmicitatea aprovizionării pentru a se evita perioadele de aglomerare a magazinului.
De aici se trece la Magazinul Universal aflat în imediata apropiere, unde sînt desfăcute zilnic mărfuri în valoare de zeci de mii de lei, în special textile și încălțăminte, bunuri de folosință îndelungată. Și aici Nicolae Ceaușescu se interesează de situația aprovizionării, de sortimentele existente, de metodele practicate pentru desfacerea produselor.
La magazinul alimentar nr. 2, modernă unitate de alimentație publică, secretarul general este informat că aici s-a introdus experimental programul „non stop“ în trei schimburi, care asigură o desfacere mai bună a mărfurilor. Magazinul este aprovizionat direct de unitățile industriei alimentare din oraș.
În continuare, este vizitat un centru de legume, Ceaușescu apreciind aprovizionarea bună cu produse conservate, dar recomandînd, în același timp, să se acționeze energic pentru aducerea pe piață a unor produse proaspete.