21 septembrie 2024
ActualitateContestație împotriva exproprierii ansamblului Hotel Central și Teatrul Bacovia

Contestație împotriva exproprierii ansamblului Hotel Central și Teatrul Bacovia

Pe rolul Tribunalului Bacău a fost înregistrat un dosarul în care societatea CENTRAL INN S.R.L. Bacău solicită suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local Bacău care prevede aprobarea documentației și indicatorilor tehnico-economici pentru faza DALI și declanșarea procedurii de expropriere pentru realizarea investiției „Reabilitarea și modernizarea ansamblului Hotel Central și Teatrul Bacovia”.

Reclamanta susține că hotărârea de expropriere a fost adoptată fără a respecta prevederile Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, argumentând că Primăria și Consiliul Local Bacău nu au competența de a expropria monumente istorice. Potrivit reclamantei, procedura de expropriere a unui monument istoric ar trebui să se facă conform acestei legi speciale și nu în baza Legii nr. 255/2010, așa cum s-a decis în ședința din 30 august 2024. S.C. CENTRAL INN S.R.L. consideră că măsurile adoptate de autoritățile locale reprezintă un abuz și trebuie suspendate până la soluționarea definitivă a contestației.



De asemenea, reclamanta a subliniat că hotărârea contestată a fost adoptată cu vot deschis, deși legislația impune ca hotărârile privind exproprierea să fie luate prin vot secret. Aceasta invocă încălcarea atât a Legii nr. 255/2010, cât și a Codului administrativ.
Ulterior depunerii acțiunii inițiale, S.C. CENTRAL INN S.R.L. și-a precizat cererea de chemare în judecată, clarificând cadrul procesual și solicitând suspendarea articolelor 3-11 din H.C.L. nr. 267/30.08.2024, până la soluționarea definitivă a cauzei.

În motivarea cererii, reclamanta a invocat și impactul negativ pe care exproprierea l-ar avea asupra patrimoniului său, perturbând grav activitatea economică, întrucât ansamblul Hotel Central reprezintă activul principal al companiei. De asemenea, se menționează costurile semnificative pe care aceasta le-ar suporta în urma inițierii unor proceduri administrative și judiciare.

CENTRAL INN S.R.L. solicită instanței suspendarea executării parțiale a H.C.L. nr. 267/30.08.2024 până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a hotărârii, în vederea protejării drepturilor și intereselor sale legitime. Decizia instanței urmează să fie pronunțată în cadrul procesului aflat pe rolul Tribunalului Bacău.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img