25 noiembrie 2024

4 pași la care nu te-ai fi gândit înainte să-ți cumperi un televizor

Televizorul este unul dintre aparatele electrocasnice nelipsite din nicio gospodărie și va deveni rapid cel mai bun prieten al familiei tale timp de mulți ani. Tocmai de aceea, experiența nu este una similară cu cea a cumpărării unui prăjitor de pâine. Vei vrea să îți cumperi cel mai bun produs pe care poți să îl găsești, iar pentru asta ai nevoie de un scurt ghid care să cuprindă cele mai importante aspecte de care să ții cont.

La urma urmei, înainte de a petrece mii de ore urmărindu-ți filmele, serialele și emisiunile preferate pe ecranul său, ar fi bine să petreci măcar câteva momente pentru a-l alege.



Ce este tv-ul 4K? Merită OLED-ul? Ce zici de OLED vs. LED? Și cel mai important: ce televizor ar trebui să cumperi? De la principalele caracteristici care ar trebui să te intereseze, până la detaliile minore care merită știute, documentează-te bine înainte de a comanda unul.

Poate copiii vor să îl folosească pentru consolele video. Ție poate că ți-ar plăcea să privești un serial bun pe Netflix, iar musafirilor tăi poate că le-ar plăcea să fie la curent cu cele mai recente știri. Vezi ce se potrivește cel mai bine pentru nevoile tuturor și bucură-te de un produs care să satisfacă toată familia.

Pasul 1: Alege intervalul de preț în care vrei să te încadrezi

Cu cât cheltuiești mai mult, cu atât funcțiile sunt mai bune. Prețurile televizoarelor au scăzut mult în ultimii 3-5 ani și, în acest moment, cu mai puțin de 5.000 de lei vei putea cumpăra un tv smart 80 c 4K, de ultimă generație.

Cheltuiește mai mult și poți aduce acasă același lucru, dar la 90 sau 100 de centimetri, prevăzut cu tot felul de caracteristici moderne. Un buget mai mare îți permite, de asemenea, un ecran cu negru mai profund, un contrast mai bun și un spectru de culori mai larg și mai intens.

Pasul 2: Nu te îndrăgosti de telecomandă

Nu cumpăra un televizor pentru că îți place telecomanda. Îți poți actualiza oricând telecomanda, iar unele dintre telecomenzile produse de alte branduri decât cel al tv-ul tău sunt cu adevărat geniale. Există opțiuni mai bune. Mult mai bune.

Pasul 3: Informează-te despre garanție

Când cumperi de la un magazin autorizat, noul tău tv va veni cu garanția completă a producătorului. Mai mult, majoritatea producătorilor de televizoare au centre de service autorizate la nivel național.

Reține că aceste aparate sunt greu de transportat în brațe, așa că ai grijă de acest aspect, pentru că nicio garanție nu acoperă defectele apărute în urma șocurilor mecanice.

Apropo, știai că de la mărcile mai cunoscute poți primi și asistență telefonică sau prin e-mail?

Atât pentru aparatele mai ieftine, cât și pentru cele scumpe, vei primi cel puțin un an de garanție. Sunt magazine fizice sau online care îți oferă și o extra garanție contra unei anumite sume de bani. Astfel, poți sta liniștit mai mult timp în ceea ce privește buna funcționare a produsului.

În plus, atunci când ai un certificat de garanție, nici nu e nevoie să mergi să cauți o persoană care să repare astfel de aparate și să scoți din buzunare sume exorbitante pentru mici ajustări.

Pasul 4: Nu insista asupra ratei de împrospătare și a contrastului

Acestea sunt două specificații TV pe care poți să nu le mai iei în considerare. Dacă achiziționezi un TV bun, de calitate, cu siguranță ai asigurate și aceste două funcționalități la un nivel excelent. Ratele de reîmprospătare ridicate și rapoartele excelente de contrast sunt standard în aparatele mai bune din prezent.

● Rate de reîmprospătare – cu cât rata este mai rapidă sau mai mare, cu atât imaginea este mai fluidă – ceea ce înseamnă că tv-ul este excelent pentru a urmări sport sau filme, ori pentru jocuri.
● Rapoarte de contrast – fiecare marcă le evaluează diferit (nu există standarde), iar unele dintre ele nici măcar nu menționează rapoartele de contrast. Este o specificație fără valoare atunci când compari aparatele și o poți ignora liniștit.
Ghid rapid de consultat înainte de achiziție

Dacă vrei să afli rapid cele mai importante aspecte de care să ții cont, consultă lista de mai jos:

● alege o variantă 4K (alias Ultra HD) și asigură-te că are HDR. Aceștia sunt cei mai importanți factori pentru calitatea imaginii TV;
● mai mare este mai bine. N-a spus nimeni niciodată: „Mi-aș dori să-mi cumpăr un tv mai mic”. (Mai mare + 4K în prezent = spectaculos, atrăgător, wow.);
● actualizează-ți cablul HDMI. Un cablu HDMI de calitate te ajută să vezi fiecare pixel replicat într-o formă glorioasă.
● actualizează sunetul. Partea audio reprezintă mai mult de jumătate din experiența în fața ecranului, iar difuzoarele încorporate ale aparatelor actuale nu sunt întotdeauna la înălțime;
● alege o marcă de încredere;
cumpără noul televizor de la un magazin online  sau fizic de încredere. Astfel obții garanția, service-ul și asistența producătorului.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014