– o anchetă a fost demarată și după strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului din Slănic Moldova
După alegerile locale din 2016, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău a primit nu mai puțin de 15 sesizări, în urma cărora s-au deschis ample anchete.
Ofițerii au fost nevoiți să cheme la audieri circa 2.600 de persoane, care se regăseau pe listele de susținători ale candidaților și care au fost puse să declare dacă semnătura le aparține sau nu.
„La nivelul municipiului Bacău au fost întocmite 14 dosare penale şi unul la Comăneşti, ca urmare a sesizărilor formulate de Biroul Electoral de Circumscripţie municipală nr.1, în cursul anului 2016.
Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii, faţă de persoanele fizice care au întocmit şi atestat veridicitatea semnăturii susţinătorilor. Până în prezent au fost citate circa 2.600 de persoane în calitate de martori”, se precizează într-un răspuns transmis de IPJ Bacău.
O altă anchetă a fost începută și după strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului din Slănic Moldova, însă dosarul a fost clasat.
„În urma unei sesizări privind organizarea referendumului de la Slănic Moldova, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, care a fost înaintat Parchetului Judecătoriei Oneşti cu propunere de clasare întrucât aspectele sesizate nu s-au confirmat”, mai spun oficialii de la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.