6 septembrie 2024
Zona zeroMemoria1974: Cât de agreabile sunt locurile de agrement

1974: Cât de agreabile sunt locurile de agrement

Chiar dacă vremea este capricioasă și zilele verii sunt uneori ploioase, alteori însorite, oamenii încearcă să se bucure de timpul liber, alegând zilele însorite pentru plajă. Unii ca preludiu la vacanța de pe litoral, alții în loc de… Fiecare dorind să-și petreacă timpul cât mai plăcut și relaxant. Am vizitat câteva dintre locurile de agrement în aer liber din Bacău și Municipiul Gheorghe Gheorghiu-Dej, având în vedere interesul actual pentru activitățile estivale.

La Bacău există o insulă care, prin titulatura sa, promite o experiență plăcută. Dar să fim sinceri… se pare că doar titulatura rămâne o promisiune. Te întrebi inevitabil, nu cumva insula a rămas doar un loc părăsit? Dacă este destinată plajei, de ce nu este suficient nisip? Alte neajunsuri notabile includ varietatea redusă de băuturi răcoritoare și cantitatea insuficientă de bere disponibilă într-o după-amiază caniculară. Ar fi oportun ca C.S.F. Bacău să ofere și fructe. Însă, deși insula de agrement din Bacău atrage mulți vizitatori, atât datorită locației sale cât și altor facilități (precum spațiile verzi, dușurile și cabinele), condițiile ar putea fi îmbunătățite semnificativ. Autoritățile responsabile ar trebui să-și asume un rol mai activ în acest sens.

Locuitorii Bacăului merită locuri de agrement cât mai plăcute, iar posibilitățile nu sunt epuizate, evident! O vizită la „Ștrandul Tineretului” a relevat probleme cu bufetul, care abia se instala sâmbătă, dar sperăm că va funcționa bine. De asemenea, sperăm să se aducă nisip fin pentru plajă, înlocuindu-l pe cel actual, presărat cu pietre de acum un an. Cabinele existente nu sunt folosite, deoarece nu sunt suficienți oameni care să le administreze. Și aici, ca și pe insula de agrement, sunt numeroși vizitatori cu mașina. Din păcate, locurile de parcare sunt neglijate, iar denivelările fac spațiul neprietenos pentru vizitatori. La „Ștrandul Tineretului” se desfășoară un joc de zaruri, care, din păcate, nu este întotdeauna respectuos. Ar fi o idee bună să se ofere și alte activități de agrement, cum ar fi șah, table sau remy. De asemenea, în Municipiul Gheorghe Gheorghiu-Dej, agrementul pentru copii este foarte neglijat în general, inclusiv la locurile de plajă.

În mod ironic, roata-serinciob mare și frumoasă de la „Ștrandul Tineretului” din Bacău stă nefuncțională, în ciuda investițiilor. Cu toate acestea, cu cheltuieli minime, ar putea fi amenajate leagăne, scrînciobe și tobogane. La lacul Belei, unde petrecătorii și turiștii se relaxează în preajma unui restaurant bine administrat, există ambarcațiuni, dar nu și nisip pe maluri, deși mulți ar dori. Propunerea de a repopula lacul cu pești și de a permite pescuitul ar putea fi o soluție populară. În plus, un telefon public și facilități sanitare ar fi de mare ajutor pentru vizitatori.

Există multe îmbunătățiri posibile pentru a face locurile de agrement mai plăcute pentru cetățeni. Este nevoie de mai multă implicare din partea autorităților locale, comerciale și comunitare pentru a face aceste spații mai atrăgătoare și mai funcționale pentru toți cei care le vizitează. Este încă timp să acționăm eficient pentru a îmbunătăți condițiile existente.

Roni CACIULARU

Steagul roșu

13 iulie 1974



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img