15 noiembrie 2024

Examenul absolvenților de gimnaziu: primele rezultate

17 de 10 (zece) la Evaluarea Națională 2018

Emoțiile elevilor care au susținul examenul de Evaluare Națională au luat sfârșit. Ieri s-au publicat primele note, iar județul nostru se înscrie în media națională privind rezultatele. La numărul de note de 10 (zece) pe linie, suntem pe locul III, după București și Iași.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat și a făcut publice ieri rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2018.



În județul nostru, situaţia statistică generală arată că din cei 4.734 de candidaţi prezenți, un număr de 3.443 de candidați a obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) – 73%, ceea ce ne situează exact în media națională. Dintre aceștia, 17 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). S-au înscris efectiv 5.194 de absolvenți, dar 460 dintre ei au absentat, iar unul (din mediul rural, comuna Pîncești) a fost eliminat din examen pentru că a fost prins cu un telefon asupra lui.

La proba de Limba și literatura română au obținut note de 10 (zece) nu mai puțin de 86 de candidați, iar la proba de Matematică, 70. Foarte multe note, pe media generală, au fost și între 9 și 9,99, respectiv 419, dar și între 8 și 8,99, respectiv 621.

Tot ieri, elevii nemulţumiţi de rezultate au putut depune contestații, iar o a doua comisie de corectare le va reevalua lucrările, urmând ca pe 23 iunie să fie afişate notele finale.

Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Anul acesta, media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (reprezentând 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Conform Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2018 – 2019, admiterea în liceu se face în continuare prin repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a, în funcție de media de admitere și de opțiunile înscrise în fișa de admitere. Repartizarea se face într-o singură etapă (9 iulie). Candidaţii care au participat şi au rămas nerepartizaţi în urma primei etape vor fi repartizaţi de către comisiile de admitere judeţene pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situaţiilor speciale (a doua etapă, din toamnă). În total, pe filiera teoretică, în întreg județul sunt peste 4.500 de locuri în licee, la admitere, iar pe cea tehnologică, aproape 1.800. Șanse mari de a învăța o meserie sunt și pentru cei care aleg învățământul profesional, unde s-au alocat circa 1.500 de locuri.

Cei cu 10 pe linie, la ambele discipline – Limba și literatura română și Matematică sunt:

Din Bacău:

Ștefana Grozav – Colegiul Național „Ferdinand I”
Alexia Oboroceanu – Colegiul Național „Ferdinand I”
George Tofan – Colegiul Național „Ferdinand I”
Ilinca Oprea – Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”
David Perju – Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”
Andra David – Școala Gimnazială nr. 10
Irina Iancu – Școala Gimnazială nr. 10
Andrei Gavril – Școala Gimnazială „Constantin Platon”
Tudor Măgirescu – Școala Gimnazială „Al. I.Cuza”
Codrina Grosu – Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”
Alexandru Popescu – Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”

Din Onești:

Andreea Arhip – Școala Gimnazială „George Călinescu”
Andra Belceanu – Școala Gimnazială „George Călinescu”
Sabina Drăgan – Școala Gimnazială nr.1
Octavian Susanu – Colegiul Național „Dimitrie Cantemir”

Din Comănești:

Eduard Doliș – Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”

Din Nicolae Bălcescu:

Mariela Gălățanu – Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014