26 decembrie 2024

Renumele Colegiului „Ferdinand I” a ajuns tocmai in Franta

„Learning Europe by Arts”. Acesta este titlul unui parteneriat multilateral Comenius in care este implicat Colegiul National „Ferdinand I”, alaturi de mai multe institutii scolare din Europa. O echipa de proiect din liceul bacauan, formata din 4 profesori si 9 elevi, a revenit in aceste zile dintr-o mobilitate din Franta si se pregateste pentru o alta, in Portugalia. Care sunt impresiile lor din aceasta calatorie, cum au promovat ei România si mai ales colegiul pe care il reprezinta in proiect aflati in continuare.

Imaginea Colegiului National „Ferdinand I” Bacau a ajuns tocmai in Franta, printr-un proiect multilateral Comenius, derulat de unitatea de invatamânt in mai multe tari europene, pe o perioada de 2 ani. Acum, o delegatie a liceului, formata din mai multi profesori si elevi, au prezentat traditiile noastre, au expus tablouri si au vizitat mai multe institutii culturale, printr-o serie de activitati comune desfasurate sub titulatura proiectului – „Learning Europe by Arts”. „O echipa de profesori si elevi de la Colegiul National «Ferdinand I» a revenit din a patra intâlnire a acestui proiect, care s-a desfasurat in perioada 1-6 octombrie, intr-o localitate rurala din Franta, Hégenheim, la graninta cu Elvetia si Germania. Nu e o intâmplare faptul ca denumirea scolii-gazda este chiar «Colegiul celor trei tari». La aceasta intâlnire, elevii si profesorii tarilor partenere – Norvegia, Austria, Spania, Portugalia, Franta si România – au organizat o expozitie cu produsele finale realizate in primul an de proiect, respectiv pictura, mozaic, grafica, sculptura si alte lucrari interesante. Expozitia a fost una de succes, care a adunat foarte multe persoane din comunitatea locala si din imprejurimi, pentru ca a fost si foarte bine promovata”, ne-a declarat prof. Mihaela Chiribau Albu – coordonator proiect.



Prezentarea unui soft inedit si distractiv

In cadrul aceluiasi proiect, pe holul colegiului bacauan s-a organizat, in perioada vacantei de vara, o expozitie de pictura realizata de o parte dintre elevii unitatii scolare, atât de la clasele gimnaziale, cât si liceale. Pâna acum, parteneriatul multilateral s-a concretizat in trei intâlniri Austria, Spania, Norvegia si, luna aceasta, in Franta. In cadrul acestei mobilitati, Ana Intuneric, profesor de informatica, a prezentat echipei de proiect si invitatilor totul despre soft-ul Morph. „In aceasta etapa a proiectului, România a participat cu un workshop despre softul Morph, destul de incinant pentru ca poate face transformari multiple bazate pe imagini. Orice pustan poate sa ajunga prin acest program Brad Pitt sau Shreck, de exemplu. Nu am facut asta doar pentru a ne distra, ci pentru a invata editarea de poze, inclusiv prin programul Photoshop.hi2.ro. Practic, elevii au parcurs trei etape – au facut poze, le-au introdus in calculator, le-au prelucrat si apoi le-au lucrat in acest program de Morph”, a explicat prof. Ana Intuneric, de la CN „Ferdinand I”. Umatoarea intâlnire de proiect va fi in luna martie, in Portugalia, iar in luna mai 2013, toate delegatiile din tarile partenere vor veni intr-o vizita in Colegiul National „Ferdinand I”.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img