Colegiul National „Ferdinand I”, cel care organizeaza concursul interdisciplinar „Solomon Marcus”, a primit vesti bune: competitia a intrat in calendarul concursurilor scolare aprobat de Ministerul Educatiei.
„Concursul Interdisciplinar «Solomon Marcus» desfasurat la Colegiul National «Ferdinand I»Bacau anul acesta intre 7 si 8 aprilie, poarta numele academicianului si omului de cultura care a absolvit chiar acest liceu. Concursul este o competitie scolara ce incearca sa demostreze ca interdisciplinaritatea nu este un deziderat, ci o realitate.
Matematicianul Solomon Marcus, elev ferdinandist in perioada interbelica, va fi prezent in Bacau pe toata durata desfasurarii concursului, fiind parte a juriului si a comisiei de alcatuire a subiectelor”, a explicat prof. Adriana Ionescu Ambrozie. Concursul va fi structurat pe mai multe sectiuni si se doreste a fi un „spectacol” interdisciplinar care va valorifica atât competentele de comunicare, cât si cele logico-matematice si literare ale participantilor.
„Activitatile in care vor fi implicati elevii din Colegiul National «Ferdinand I» si din institutiile scolare partenere vor demonstra ca intr-o «scoala altfel» pot lua nastere «scenarii» curriculare care sa transforme educatia intr-un spectacol al mintii, al sensibilitatii, al intuitiei, al valorilor culturale nationale si europene, al creativitatii, al gândirii critice, al comunicarii si al interactiunii dintre «actorii», dintre scoala si viata, in genere”, a mai spus prof. Ambrozie.
Prof. dr. Mihaela Chiribau-Albu, initiatorul si coordonatorul activitatilor a vorbit despre cele trei „scene” ale concursului: prima scena – dedicata memoriei lui Steve Jobs, a doua scena – „Creativitate si cultura generala” individual sau pe echipe, iar a treia – scena „Ion Barbu” ce va reflecta creativitatea elevilor prin participarea la o proba scrisa care va valorifica elemente de continut din literatura si matematica.