26 decembrie 2024

Concurs National Interdisciplinar si Transdisciplinar „SOLOMON MARCUS” la Colegiul „Ferdinand I”

Lorin Zaharia (clasa a V-a, Scoala „Al.I.Cuza”), Bogdan Ioan (clasa a VI-a, Scoala „O.Voicu”), Raluca Nevschi (clasa a VII-a, Colegiul National „Ferdinand I”), Sebastian Pintilie (clasa a VIII-a, Scoala „Mihai Dragan”), Ramona Ciulina (clasa a IX-a, CN „Ferdinand I”), Vlad Chelaru (clasa a X-a, CN „Vasile Alecsandri”), Ariadna Lungulescu (clasa a XI-a, CN „Ferdinand I”) si Cristian Pavel (clasa a XII-a, CN „Gh.Vranceanu”). Sunt elevii care au luat cele mai râvnite premii la a IV-a editie a Concursului National Interdisciplinar si Transdisciplinar „Solomon Marcus”. Premiantii din alte judete vor primi diplomele si premiile prin posta.”

Am dedicat editia din acest an a concursului memoriei academicianului de origine bacauana, Solomon Marcus, un învingator în lupta cu timpul. Marea viata poate începe dupa moartea biologica. De fapt, «testul pentru calitatea unei vieti umane îl reprezinta capacitatea de a supravietui prin realitatile ei» afirma regretatul academician Solomon Marcus, trecut în nefiinta la 17 martie a.c. Suntem onorati ca organizam acest concurs, prin care colegiul nostru continua sa aplice valorile promovate de profesorul academician – daruire, abnegatie, performanta si, inainte de toate, viziune interdisciplinara, aspect fundamental al unei cariere de exceptie si al demersului didactic in genere”, a declarat, la deschiderea competitiei, profesorul de istorie dr. Nicoleta Zarnescu, organizatorul acestei editii.



Ca în fiecare an, Colegiul National „Ferdinand I” Bacau a fost gazda acestui concurs, inclus în calendarul concursurilor scolare, aprobat de Ministerul Educatiei. Un concurs initiat de academicianul Solomon Marcus, in 2013. La aceasta editie au participat circa 200 elevi din toate judetele Moldovei, din clasele V-XII. Concursul, care a avut loc, sâmbata, 14 mai, de la ora 9.00, a constat într-o proba interdisciplinara, cu subiecte de limba româna si matematica, iar durata a fost de 3 ore, pentru clasele de gimnaziu, si 4 ore, pentru clasele de liceu. Lucrarile participantilor au fost corectate in aceeasi zi de profesori de limba romana si matematica. In functie de punctajele obtinute, au fost acordate câte un premiu I, un premiu II si un premiu III, dar si 3-4 mentiuni, pe fiecare clasa.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img